Proiectul Raftul bibliotecii cu povești pictate

0
572

La aniversarea a 130 de ani în slujba comunității, curtea Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați a primit haine noi, pictate de elevi și profesori talentați.

Inițiat și coordonat de doamna profesor Alina Rus, reprezentant al Palatului Copiilor Galați/ Clubul Copiilor Tecuci, Proiectul Raftul bibliotecii cu povești pictate a fost derulat împreună cu domnul profesor Marian Dolea de la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei”, și Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și a constat în revitalizarea gardului de la intrarea în curtea sediului central al bibliotecii printr-o tehnică specială numită sgraffito.

La realizarea acestei tehnici și-au adus contribuția mai mulți copii și adolescenți, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, elevi ai celor doi profesori.

Sgraffito-ul este desen și pictură în același timp, care se execută pe tencuială proaspătă ca și fresca, dar se lucrează mult mai ușor și este mai rezistent în timp. Această tehnică nu este o artă picturală în sensul propriu al cuvântului, ci mai degrabă o tehnică a desenului monumental, adâncit în tencuiala proaspătă.

La acest proiect a fost folosit sgraffito-ul dintr-un singur strat, unde desenul este creat prin trasarea și gravarea profundă pe tencuiala netedă.

Proiectul a fost sprijinit de Librăria Donaris Galați, reprezentată de doamna Lorena Ciubrei cu o donație de carte pentru copii.

Premierea inimoșilor care și-au dat mâna și au contribuit la înfrumusețarea unui loc plin de istorie va avea loc în data de 11 noiembrie 2020, la ora 13.00, în cadrul evenimentului Zilele Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” la 130 de ani de existență.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 5 =