Proiectul primarului Ionuț Pucheanu, votat de aleșii locali. Parteneriat cu cetățenii pentru înfrumusețarea spațiilor verzi

0
1846

Proiectul primarului Ionuț Pucheanu prin care municipalitatea le oferă cetățenilor posibilitatea să îngrijească spațiile verzi din oraș, printr-un parteneriat inedit cu autoritățile, a fost votat, astăzi, de consilierii locali. Programul de conservare și înfrumusețare a spațiilor verzi din municipiu se adresează persoanelor fizice și juridice, asociațiilor de proprietari, ONG-urilor și instituțiilor publice. Astfel, toți cei interesați vor avea posibilitatea să se implice în mod activ pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi din municipiul Galați, oferite de Primărie cu titlu gratuit.

”Susțin inițiativa civică. Între Primărie și cetățeni trebuie să existe parteneriat, comunicare și deschidere pentru evoluția proiectelor comunității. Le oferim gălățenilor posibilitatea de a contribui activ la amenajarea și înfrumusețarea spațiilor verzi din oraș: parcuri, grădini sau scuaruri.  Acordul va fi făcut între Primărie și cei care doresc să se implice activ în comunitate, cu valabilitatea de un an și posibilitatea de prelungire a acestuia. Avem deja numeroase solicitări din partea cetățenilor care doresc să aibă grijă de spațiile verzi din zona în care locuiesc, dar și din partea unor firme, lucru care ne bucură și susținem astfel de inițiative”, a declarat edilul șef.

”Necesitatea implicării voluntare a cetățenilor municipiului Galați este determinată de dorința de îmbunătățire a aspectului urbanistic al spațiilor verzi și are ca scop responsabilizarea civică și implicarea activă în întreținerea spațiilor plantate, pentru ridicarea standardului de curățenie și confort în toate zonele municipiului”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei.

În cazul persoanelor fizice și juridice, depunerea solicitării va fi însoțită de o schiță de amenajare propusă, iar după aprobarea cererii se va încheia între Primărie și solicitant un acord de colaborare. Solicitările vor fi soluționate în ordinea înregistrării lor la Serviciul Relații cu Publicul, Ghișeu Unic din cadrul Primăriei Municipiului Galați. În vederea soluționării solicitărilor depuse se va avea în vedere complexitatea amenajării, cuantumul valoric al investiției, având prioritate la soluționarea favorabilă cererile care acoperă o gamă cât mai largă de elemente decorative și servicii peisagistice care vor fi prestate.

În cazul asociațiilor de proprietari, ONG-urilor și instituțiilor publice, acestea vor încheia cu Primăria municipiului Galați o convenție, în baza unei cereri. Solicitările vor fi soluționate în ordinea înregistrării lor la Serviciul Relații cu Publicul, Ghișeu Unic din cadrul Primăriei Municipiului Galați.

Lucrările de amenajare a spațiului verde încredințat se vor executa în conformitate cu schița de amenajare propusă și aprobată de Primăria municipiului Galați prin structura de specialitate. Este vorba despre lucrări de salubrizare, cosit gazon, greblat frunze și crengi, plantare de material dendrologic, udare a materialului dendrologic, tuns gard viu.

Spațiile verzi încredințate vor fi amenajate și/sau întreținute fără a se solicita municipalității plata lucrărilor executate, partenerul menționat în acord primind în schimb dreptul de amplasare a maximum două panouri informative pe care va fi inscripționat logo-ul municipiului Galați și mesajul: ”Acest spațiu verde este întreținut de către persoana fizică (cu excepția celor care locuiesc în condominiu și sunt organizați în asociații de proprietari)/persoana juridică (nume, sigla companiei și date de contact)”.

Dimensiunea panoului va fi de 50×25 cm, iar picioarele de susținere ale acestuia nu pot depăși 10 cm de la sol.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × four =