Proiecte de peste 1 miliard de lei cu fonduri europene, la Primăria Galați

0
1435

”Mă preocupă în mod deosebit atragerea de finanțare externă pentru investiții majore. Una dintre prioritățile actualei administrații este atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea și modernizarea orașului. Obiectivul este de a nu rata nicio axă de finanțare și de a absorbi cât mai mulți bani europeni”, declara, în urmă cu mai bine de un an, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. Iar, în prezent, Galați se află în topul municipiilor, la nivel național, în ceea ce privește proiectele cu fonduri europene, atât din punct de vedere al numărului, cât și al valorii acestora.

Potrivit edilului, actuala administrație are depuse proiecte cu fonduri europene de peste 1 miliard de lei pentru investiții majore în infrastructura rutieră, în modernizarea transportului public în comun, în sănătate, educație și nu numai.

„La nivelul țării, vă pot spune, fără falsă modestie, că în momentul de față suntem fruntași ca număr de proiecte semnate și număr de proiecte deja finalizate. Avem un număr de 25 de proiecte semnate, 5 dintre ele finalizate, cu o valoare de 23.200.000 de lei. Proiectele în implementare au o valoare de 467 milioane de lei, iar proiectele ce le avem depuse și se află în evaluare sunt 33, într-un cuantum total de alte 520 milioane de lei. Dacă e să tragem linie, vedem că municipiul Galați a depus proiecte europene de peste 1 miliard de lei. E un aspect care în istoria municipiului Galați, zic eu, nu s-a mai întâmplat. Noi sunem și într-o proporție de 80% cu achizițiile publice finalizate, ceea ce înseamnă că de fiecare dată atunci când vom semna un proiect a doua zi putem da ordin de începere a lucrărilor sau a proiectării, iar acolo unde este cazul de proiectare cu execuție”,  a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Edilul a făcut această declarație, luni, la semnarea contractului de finanțare pentru extinderea și modernizarea Ambulatoriului integrat al Spitalului pentru Copii, proiect de peste 15,6 milioane de lei.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + fourteen =