Proiect pentru modernizarea Falezei Dunării

0
792

Primăria municipiului Galați a demarat procedurile pentru modernizarea și punerea în valoare a Falezei Dunării. În acest scop, a fost lansat în licitație contractul privind serviciile de proiectare, respectiv elaborare DALI, proiect tehnic de execuție și proiect pentru autorizație de construire, ce vizează obiectivul „Revitalizarea turismului din Galați, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural și natural de pe Faleza Dunării”.

„Este un pas important pe care îl facem pentru ca această zonă emblematică a orașului, atât de îndrăgită de către gălățeni și de către vizitatori să fie pusă în valoare și să devină mult mai atractivă. Să avem astfel o zonă spectaculoasă la malul Dunării pentru petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut, îmbinând un circuit cultural dat de monumentele de for public, unul sportiv și unul de promenadă. Totul pentru că Faleza Dunării de la Galați merită să devină pe viitor un reper turistic apreciat”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 iulie 2021, valoarea estimată a contractului fiind de 1.953.058,82 lei fără TVA. Durata de realizare a contractului este de 8 luni. Proiectul tehnic este în evaluare pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020.

În această perioadă, se desfășoară și procedurile de actualizare a Planului Urbanistic Zonal pentru Faleza Dunării, iar gălățenii pot transmite opiniile și propunerile cu privire la aspectele ce urmează a fi reglementate prin noul plan urbanistic completând chestionarul disponibil la adresa https://www.survio.com/survey/d/M7I6L3M4D9R8R0Z3O, până pe 27 iunie 2021.

După această etapă de fundamentare, urmează întocmirea Planului Urbanistic Zonal și a regulamentului Local de urbanism aferent, etapă ce include mai multe faze: propuneri preliminare de reglementări urbanistice, consultarea populației, elaborarea Raportului de mediu și întocmirea documentațiilor necesare pentru obținerea avizelor.

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, au semnat anul trecut un acord de parteneriat pentru realizarea proiectului „Revitalizarea turismului din Galați, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural și natural de pe Faleza Dunării”. Acesta urmează a fi depus pentru finanțare în perioada de programare 2021-2027, acordul de parteneriat fiind parte integrantă a contractului de finanţare. Municipalitatea dorește să obțină fonduri europene pentru lucrările de modernizare a Falezei în cadrul unui proiect estimat la 100 de milioane de lei.

Faleza Dunării este proprietatea publică a municipiului Galați și principalul loc de promenadă pentru locuitorii orașului, având o lungime de aproximativ trei kilometri și o suprafață totală de aproximativ 200.000 mp.

 

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − seven =