Proiect inedit la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”

0
879

Cu prilejul Zilelor Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, în perioada 8-12 noiembrie, la sediul instituției, Serviciul Referințe și Compartimentul Colecții speciale organizează expoziția „Istoria Galațiului în imagini: expoziție de fotografii și documente provenite din donații”, care reprezintă debutul proiectului de recuperare a memoriei fotografice a orașului Galați, care se va desfășura sub sloganul Fotografia taistoria noastră! Amintirile voastre, istoria Galațiului! și care se subscrie rolului Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” în procesul de conservare a memoriei  locale a orașului Galați și importanța donatorilor în recuperarea memoriei fotografice comunitare.

            Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” este cea mai veche păstrătoare a unor astfel de comori, începând de la colecția de fotografii, invitații, cărți de vizită și alte tipuri de documente donate chiar de fondatorul ei, istoricul Vasile Alexandrescu Urechia, colecție îmbogățită apoi de cei care au avut grijă de patrimoniul bibliotecii, prin generozitatea unor donatori, al căror nume apare alături de valorile documentare dăruite.

            Proiectul își propune să recupereze acele amintiri fotografice care uneori ajung să se piardă în uitare sau, și mai trist, sunt aruncate, fotografii rătăcite care merită să fie împărtășite comunității și care, împreună, compun memoria și istoria comunității gălățene. Fotografii, negative, microfilme, diapozitive și alte tipuri de documente care au legătură cu istoria orașului Galați și care prezintă oameni și locuri, evenimente și instituții, străzi și clădiri din Galați de-a lungul timpului, documente care pot fi oferite în format fizic sau digital prin intermediul acestui demers, imaginile urmând apoi să fie promovate în expoziții, pe paginile de facebook ale Bibliotecii, ale Serviciului Referințe și ale Compartimentului Colecții speciale.

            Expoziția „Istoria Galațiului în imagini”, organizată la sediul bibliotecii în această săptămână, demonstrează diversitatea și ineditul unor astfel de documente, prezente deja în Colecțiile Speciale ale instituției.

            Acest proiect reprezintă un îndemn pentru comunitatea gălățeană, de aici și de pretutindeni, de a contribui la recuperarea unor astfel de amintiri prețioase, donându-le, în format fizic sau digital bibliotecii județene, de a contribui la îmbogățirea depozitului de memorie locală a orașului Galați!

            Mai multe amănunte despre proiect găsiți pe site-ul instituției, la adresa: Biblioteca „V.A. Urechia” Galați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.