Proiect de modernizare pentru Valea Țiglinei

0
1730

Primăria municipiului Galați informează că a fost lansat în licitație publică contractul privind serviciile de proiectare pentru reabilitarea și refuncționalizarea terenului degradat Valea Țiglinei, respectiv zona cuprinsă între străzile Cloșca, Brăilei, Stadionului și Uzina de Apă nr. 1, inclusiv Parcul Cloșca.

„Am demarat procedurile pentru modernizarea unei zone foarte cunoscute de gălățeni și care are un potențial imens. Valea Țiglinei face legătura între Faleza Dunării și cele mai populate cartiere ale Galațiului și va fi amenajată pentru prima dată, urmând a se transforma într-un spațiu de relaxare modern și prietenos. Ne dorim ca această zonă să rămână una verde, pusă cu adevărat în valoare și care să facă legătura cu celelalte proiecte mari pe care le-am început deja: modernizarea Falezei și  regenerarea urbană de la fosta uzină de apă,” spune Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Proiectul are în vedere refacerea și integrarea în circuit a Parcului Cloșca, cu amenajarea peisagistică a întregului areal și vizează în principal amenajarea spațiilor verzi, parcuri tematice, grădini recreative, circuite distincte pentru biciclete, piste pentru alergare, trasee pentru role, poduri, zone de traversare, amfiteatre în aer liber, locuri de joacă pentru copii, zone de fitness și zone destinate animalelor de companie. Totodată, se are în vedere consolidarea malurilor de pământ din zona bazei sportive Siderurgistul, identificarea de soluții de captare și valorizare cursului natural de apă din zonă și crearea unui luciu de apă.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 16 august 2021, termenul pentru realizarea întregului proiect tehnic este de 8 luni calendaristice, iar valoarea serviciilor de proiectare este de 1.366.466,75 lei inclusiv TVA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.