Proiect cu finanțare europeană la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Spiridon”

0
1074

Primăria municipiului Galați informează că avansează lucrările de modernizare la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Spiridon” în cadrul proiectului cu fonduri europene privind creșterea performanței energetice a două clădiri (căminul și spațiul tehnic). S-a refăcut acoperișul căminului, s-a schimbat tâmplăria, a fost instalată centrala termică, iar în prezent se lucrează la termoizolare.

Obiectivul general vizează creșterea performanței energetice prin lucrări de reabilitare termică și prin implementarea de soluții prietenoase cu mediul înconjurător, proiectul având în vedere măsuri de intervenție care conduc la scăderea cu peste 50% a emisiilor de gaze cu efect de seră, precum și reducerea cu 36% a consumului anual de energie primară.

Au fost prevăzute lucrări de termoizolare a pereților exteriori, podului și planșeelor; termoizolarea și hidroizolarea acoperișului tip terasă; instalarea de panouri fotovoltaice; înlocuirea tâmplăriei și închiderea balcoanelor de la etaje cu profile PVC, rigidizate la interior cu profile de oțel zincat, având sistem de drenare a condensului; montarea glafurilor; etc. De asemenea, proiectul prevede dotarea cu echipamente complet noi, respectiv: centrală termică (cazane, vase de expansiune, sisteme de siguranță în exploatare, pompe, sistem computerizat de funcționare), echipamente de încălzire-răcire (schimbătoare de căldură și boilere), instalație de ventilație a bucătăriei și a grupurilor sanitare, precum și aparate de aer condiționat pentru toate spațiile de cazare a beneficiarilor.

Proiectul are o valoare de 4.000.293,38 lei, din care 3.855.605,18 lei fonduri europene, și se va încheia pe 28 februarie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.