Programul manifestărilor la Statuia lui Mihai Eminescu

0
907

Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, la ora 10:30, la statuia marelui poet național Mihai Eminescu din Parcul municipal din Galați, va fi organizat momentul tradițional, de întâlnire și de omagiere a „poetului nepereche al poeziei românești“ – la 172 de ani de la nașterea sa.

Evenimentul, inițiat și organizat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, Consiliul Județean Galați, Primăria Municipiului Galați și Direcția Județeană pentru Cultură Galați, cu sprijinul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”(CCDJ), unităților de învățământ gălățene și împreună cu Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Sud-Est, va avea loc la complexul statuar „Eminescu și muza”, realizat în anul 1911 de sculptorul Frederik Storck, fiind primul monument din România dedicat poetului.

Programul, care va începe la ora 10:30, va cuprinde un moment muzical susținut de Fanfara „Valurile Dunării” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, urmat de scurte alocuțiuni ale autorităților și personalităților culturale gălățene, printre care actori și scriitori locali, membri ai Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Sud-Est.

Pe tot parcursul evenimentului, membri ai Ansamblului „Doina Covurluiului” al Centrului Cultural „Dunărea de Jos” vor oferi participanților cărți poștale ilustrate cu Mihai Eminescu și alte personalități ale orașului, editate de CCDJ.

Evenimentul se va încheia cu depuneri de flori la statuia poetului, cei prezenți având cel puțin câte o floare la ei, acestea fiind oferite, în timpul evenimentului, de reprezentanții Primăriei municipiului Galați.

Participarea la eveniment se va face cu respectarea măsurilor legale în vigoare:  asigurarea unei distanțe de 2 metri între persoane și a unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, precum și cu purtarea măștii de protecție, având în vedere că rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.