Program de tabere pentru elevi în Eparhia Dunării de Jos

0
417

Recent s-a desfăşurat la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos o întrunire de lucru cu responsabilii din principalele centre catehetice parohiale din cele opt protopopiate ale eparhiei pentru proiectarea, planificarea şi organizarea programului de tabere pentru elevi din vara acestui an.

Pe parcursul acestei veri, cu evitarea perioadelor caniculare, peste 2000 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, vor participa în 30 de centre parohialedin Arhiepiscopia Dunării de Josla taberele organizate special şi structurate în trei categorii, după cum urmează: zi de zi (şcoală de vară), pe perioadă determinată de 4-7 zile şi ocazionale sau de o singură zi.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, încă din anul 2018, în lunile iulie și august se desfășoară programul eparhial de tabere pentru elevi intitulat „Vacanţa din pridvorul bisericii”.

Întrunirea desfăşurată în Sala ”Episcop Chesarie Păunescu” a Centrului eparhial a avut ca scop evaluarea activităţilor desfăşurate în anii anteriori în cadrul acestui program eparhial de vară dedicat elevilor cu posibilităţi materiale reduse, precum şi organizarea şi desfăşurarea de noi tabere pentru elevi în vara anului 2022.

De asemenea, s-a arătat că în cadrul activităţilor ce se vor desfăşura şi care cuprind dialoguri pe teme şi problematici propuse de tineri, programe artistice, jocuri, manifestări creative şi recreative, un rol foarte important trebuie să-l aibă participarea la sfintele slujbe.

În cadrul întâlnirii, au fost identificate tipuri de activităţi religioase, cultural-artistice, filantropice şi recreativ-sportive, iar preoţii participanţi au oferit exemple de bună practică pe care le-au experimentat cu copiii din cadrul grupurilor catehetice parohiale.

 

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven + four =