Produse de igienă personală, ajutoare de la UE

0
910

Gălăţenii care primesc venit minim garantat sau alocaţie pentru susţinerea familie pot veni, începând de astăzi, la Piaţa Agroalimentară din Ţiglina I, pentru a primi pachete cu ajutoare de la Uniunea Europeană. Pachetele sunt distribuite în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2019/2020), derulat de Uniunea Europeană, iar programul de distribuire a acestora este de luni până vineri, între orele 8.00 și 16.00.

Totodată, cei îndreptăţiţi să ridice pachetele cu ajutoare beneficiază şi de consiliere din partea Direcţiei Sociale din cadrul, Primăriei Galaţi. Angajaţii Primăriei, alături de care se află şi personal medical specializat, distribuie beneficiarilor pliante cu măsuri privind menţinerea igienei personale, le explică acestora, la nevoie, ce proceduri trebuie să urmeze pentru a beneficia de diverse alte drepturi prevăzute prin lege (idemnizaţii, ajutoare etc) şi, totodată, le informează şi cu privire la locurile de muncă disponibile în judeţul Galaţi, potrivit datelor furnizate de AJOFM Galaţi.

Beneficiarii POAD 2019-20202 sunt persoanele titulare ale dreptului la venit minim garantat și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei. Mai pot primi ajutoare și persoane aflate temporar în situații critice de viață (victime ale calamităților, persoane dependente, aflate și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate), însă numai în cazul în care există stocuri de produse după epuizarea distribuirii pentru primele două categorii menționate.

Fiecare cutie cu produse de igienă conţine cinci periuțe de dinți, patru tuburi de pastă de dinți de 300 mililitri, un flacon de șampon pentru adulți de 500 mililitri, un flacon de șampon pentru copii de 800 mililitri., un flacon de săpun lichid de 500 mililitri, un pachet de detergent pudră pentru rufe albe de 1.800 grame și un pachet de detergent pudră pentru rufe colorate de 900 grame.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.