Proceduri de cardiologie intervenţională la Spitalul Judeţean

0
724

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” este singura unitate medicală din regiune unde se pot realiza coronarografii şi se pot monta stenturi pacienţilor cu boli de inimă sau care au suferit un infarct miocardic acut.

“De la începutul acestei primăveri, echipa medicului Mihai Marinescu a realizat 23 de proceduri de cardiologie intervenţională. În aproape 70% din cazuri a fost nevoie şi de montarea unor stenturi, cu ajutorul cărora sunt deblocate vasele de sânge ale inimii. De asemenea, au fost deja achiziţionate şi stimulatoare cardiace, astfel încât, în curând, la Spitalul Judeţean vor putea fi realizate şi astfel de intervenţii medicale. Mai mult, avem în implementare o investiţie de peste 8 milioane de lei pentru amenajarea unui centru de cardiologie intervenţională şi dotarea lui cu aparatură medicală performantă”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Spitalul Judeţean Galaţi are doi medici specialişti pe cardiologie intervenţională, unul specializat pe tratarea patologiilor coronariene şi celălalt pe patologii de ritm cardiac. În plus, Spitalul Judeţean va organiza concurs pentru angajarea a încă doi specialişti.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen − 13 =