Procedură fără dureri pentru spargerea pietrelor de la rinichi, la Spitalul de Urgență din Galați

0
473
Zeci de bolnavi au scăpat de pietrele de la rinichi, datorită aparaturii performante cu care a fost dotat, anul acesta, Spitalul Județean de Urgență din Galați. Noua aparatură folosește ultrasunetele pentru a sparge calculii renali, fără durere, procedura fiind minim invazivă. Consiliul Județean Galați a plătit 2 milioane de lei pentru a achiziționa aparatura de litotriție.
„E o mare bucurie pentru mine să văd că aparatura medicală nouă și modernă pe care am adus-o în spitalele din Galați ajută cu adevărat bolnavii.
De aceea facem eforturi financiare mari și aducem an de an echipamente medicale, pentru ca cei care ajung în spital să fie tratați mai bine, mai repede și mai ușor”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Aparatura medicală a intrat în dotarea Spitalului Județean de Urgență din Galați în urmă cu aproximativ patru luni. De atunci, peste 30 de pacienți au scăpat de durerile insuportabile, de incizii și de chinul prin care trec cei cu pietre la rinichi. Practic, cu ajutorul noii aparaturi, calculii renali sunt sparți în fragmente foarte mici cu ajutorul ultrasunetelor, fiind mult mai ușor de eliminat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.