“Privește-mă cu Inima”, mesaj de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

0
1083
DCIM100MEDIADJI_0009.JPG

Aproximativ 100 de copii și adulți, voluntari ai Fundației Inimă de Copil dar și profesori și elevi ai școlilor speciale, alături de cei din învățământul de masă, au participat, astăzi, în parcarea unui supermaket din Micro 40, la un flshmob inedit, dedicat  Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi. Acțiunea s-a derulat în cadrul proiectului “Privește-mă cu Inima” , prin care fundația își dorește să semnaleze problema copiilor cu cerințe educaționale speciale (copii cu autism, cu ADHD, dislecsie etc), copii care încearcă să se integreze în învățământul de masă dar care nu întotdeauna reușesc, de multe ori din cauză că sunt marginalizați de profesori, elevi și părinții acestora.

Flashmobul a început cu trei copii care au dansat pe muzică tradițional românească, iar la scurt timp, li s-au alăturat, treptat, în horă, și alți copii de la școlile și grădinițele invitate, colegi și prieteni ai copiilor, precum și copii din programele fundație. Toți cei din horă au experimentat ceea ce presupune “a privi cu inima”, primind din partea organizatorilor niște ochelari de carton în formă de inimă. Astfel, toți cei care au purtat acești ochelari și-au manifestat vizibil legătura cu mesajul promovat de proiect. Evenimentul a fost filmat cu o dronă.
Tot astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, la Biblioteca Județeană V. A. Urechia s-a vernisat expoziția  „Idei Meșteșugite” care cuprinde lucrări realizate în cadrul sesiunilor de art-terapie de către beneficiarii centrelor de plasament familial, celui pentru persoane adulte cu Alzheimer și centrelor   pentru persoane adulte cu handicap „Luceafărul” și „Pentru voi”. Totodată, la Teatrul Muzical “Nae Leonard” din Galați, de la ora 14.00, a avut loc tradiționalul spectacol-eveniment “Simțim la fel” organizat de Asociația Persoanelor cu Handicap SPORTING CLUB Galați, în care sunt înscriși aproximativ 800 de persoane cu handicap locomotor. Pe scenă au urcat, actori în diverse scenete sau evoluții de dans sau cântec,  beneficiari ai Asociației Surzilor Filiala Galați precum și ai școlilor speciale din Galați și Tecuci la care învață copii cu diferite dizabilități, fizice și mentale.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × one =