Prioritatea PSD – dezvoltarea tuturor comunităților locale

0
853

PSD este singurul partid de guvernare din România a cărui prioritate este dezvoltarea tuturor comunităților locale. Dacă, în trecut, partidele de dreapta aflate la conducerea țării alocau fonduri pentru modernizarea satelor în funcție de culoarea politică a primarilor, PSD a eliminat aceste practici abuzive și profund discriminatorii și sprijină toate localitățile din România să investească sume importante pentru a îmbunătăți nivelul de trai al oamenilor și pentru a le asigura cetățenilor acces la toate utilitățile – apă curentă, canalizare, gaz etc. Pentru că PSD pune mai presus de orice nevoile cetățenilor, iar prioritatea Guvernului este dezvoltarea tuturor satelor și orașelor din România. PSD demonstrează astfel că se ține de cuvânt!

Guvernul PSD a alocat finanțare de peste 8,5 milioane de lei pentru dezvoltarea comunei Șendreni, fonduri pe care autoritățile le vor investi în infrastructura rutieră și în educație. Nu mai puțin de 5.093.893 de lei vor fi cheltuiți pentru modernizarea unor drumuri în satele Movileni, Șerbeștii Vechi și Șendreni, iar 3.399.761 de lei vor fi investiți pentru construirea unor poduri în satele Șerbeștii Vechi și Șendreni. Fonduri guvernamentale vor fi investite și pentru modificarea acoperișului și amenajarea interioară a mansardei Școlii Gimnaziale nr. 1 și Grădiniței cu program normal nr. 1 din Șendreni, proiect în valoare de 21.826 de lei.

Pentru dezvoltarea comunei Costache Negri, au sunt alocate fonduri de peste 14,5 milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și Compania Națională de Investiții (CNI), pentru investiții extrem de importante – extinderea alimentării cu apă, extinderea rețelei de canalizare, modernizarea infrastructurii rutiere și reabilitarea căminului cultural. Datorită finanțărilor guvernamentale, rețeaua de canalizare va fi extinsă la nivelul întregii comune. Valoarea totală a proiectelor de investiții în comuna Costache Negri, în perioada 2016-2018, a guvernării PSD, se ridică la suma de 14.511.364 lei.

În comuna Drăgănești, din județul Galați, cele mai importante investiții se fac cu fonduri alocate de Guvernul PSD, prin PNDL și PNDR. Guvernul sprijină dezvoltarea comunei Drăgănești cu peste 6 milioane de lei. Un proiect extrem de important pentru comunitate, finanțat din fonduri guvernamentale, este cel privind construirea unei grădinițe în satul Malu Alb, pentru care autoritățile din Drăgănești au primit o finanțare de peste 1,1 milioane de lei. Investiția este în derulare. Și modernizarea drumurilor, în comuna Drăgănești, se face cu bani de la Guvern. Prin PNDL, comunei Drăgănești i-au fost alocați peste 5,3 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii.

Și Barcea beneficiază de fonduri guvernamentale, de peste 19 milioane de lei. Comunei îi sunt finanțate trei proiecte dedicate modernizării infrastructurii rutiere. Cel mai mare dintre ele depășește 8 milioane de lei, iar cel mai mic – 4 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.