Primul caz de gripă la Galați. În România ar putea fi declarată epidemie de gripă

0
527

A fost înregistrat primul caz de gripă din acest sezon rece, la Galați. Un bărbat de 71 de ani a fost infectat cu virusul gripal de sezon, potrivit evidențelor Direcției de Sănătate Publică. Bărbatul este în stare stabilă și nu prezintă complicații în acest moment, fiind sub tratament de specialitate.

Numărul mare de cazuri de gripă înregistrate în ultima perioadă, la nivel național, a determinat Ministerul Sănătății să ia în calcul declararea epidemiei de gripă. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, este așteptat astăzi, cu o decizie în acest sens.

În ceea ce priveşte infecţiile respiratorii, în ultima săptîmână, la Galați s-au înregistrat 2.188 de viroze respiratorii, în 84 dintre cazuri fiind nevoie de internare. Grupa de vârstă cea mai afectată de viroze este de la 15 – 49 de ani, în rândul căreia au fost diagnosticate 525 de cazuri.

În aceeași perioadă, au fost diagnosticate și 352 de pneumonii, fiind necesare 84 de internări în cazurile grave. Categoria de vârstă cea mai afectată este cea a vârstnicilor de peste 65 de ani, unde s-au semnalat 71 de cazuri.

În ultima săptămână, DSP Galați a luat în evidență și 52 de cazuri de infecție cu virusul SARS Cov-2.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.