Primire triumfală pentru echipa gălățeană care ,,a luat aurul” la Paris cu cea mai bună înghetață bio

0
4661

Whoopie Ice, înghețata  pe bază de zer concentrat și delactozat cu prune și gutui realizată la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați, a câștigat medalia de aur la Ecotrophelia Europe, concurs ce a avut loc acum câteva zile  la Paris.  A fost  prima dată când România ocupă cea mai înaltă poziție pe podiumul acestei competiții.  Delegația gălățeană a fost primită cu flori, tort și șampanie la sosirea în Facultatea de Șriința și Ingineria Alimentelor. Echipa de studenți și profesori a reușit să valorifice cu succes zerul rezultat în urmă fabricării unor brânzeturi și să realizeze această înghețată, adresată inclusiv celor care suferă de intoleranță la lactoză. Produsul conține gutui și prune iar deliciosul produs  deja a primit oferte de comercializare Prețul unei cutiuțe cu 1000 de grame  de înghețată este de doar 1 euro. Ideea a apărut în urmă cu doi ani și de atunci echipa de studente, Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă și Adelina Pricope, coordonată de cadrele didactice Prof. Daniela Borda, Șef lucrări. Iulia Bleoancă și Drd. Florentina Bucur au făcut tot ce a fost posibil petru a reliza produsul.  Înghetața  este un produs brevetat cu toate componentele la vedere dar tehnologia elaborată cu secretele tehnologice îl face imposibil de copiat. Produsul ar putea ieși pe piață  imediat. Echipa gălățeană a avut mari emoții  cu transportul , la Paris, al înghețatei,  tot timpul le-a fost frică că o vor găsi decongelată. Deasemeni trebuie menționat că și cutiuța de ambalaj a înghețatei este eco.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four + eleven =