Primele rezultate ale proiectului-pilot al Ecosal pentru colectare selectivă

0
1364

Colectarea selectivă a gunoiului merge bine, la Galaţi, doar când ne sunt ridicate deşeurile de la uşă de către autorităţi. Cel puţin asta reiese din datele făcute publice de Primărie, la o lună după lansarea proiectului-pilot al Ecosal privind colectarea selectivă a gunoiului „din uşă în uşă”. Aşa cum v-am mai informat parteneriatul a fost încheiat cu Asociaţia de proprietari nr. 758 din cartierul I.C. Frimu, care are în componenţă nu mai puţin de 770 de apartamente, dintre care 597 sunt, la acest moment, locuite (în total, este vorba despre 33 de scări de bloc).

După prima lună de implementare (proiectul-pilot se va desfăşura pe parcursul a două luni) rezultatele sunt încurajatoare. Gradul de colectare a sacilor cu materiale reciclabile a ajuns pană la 36,01 la sută, de la 9,55 la sută în prima săptămână. Cantitatea de materiale reciclabile care a ajuns în Staţia de Sortare din acest proiect-pilot a fost de 1.205 de kilograme”, a anunţat Biroul de Presă al Primăriei.

Potrivit instituţiei, rezultatele aşteptate au fost confirmate după prima lună de implementare, după cum urmează:

  • aspectul general al punctului de colectare deşeuri menajere la care Asociaţia este arondată s-a îmbunătăţit, după ce a fost reorganizat prin dotarea cu noi containere de colectare selectivă.
  • lipsa materialelor reciclabile accesibile a generat şi lipsa interesului din partea sectorului informal. Acest lucru s-a transpus în vandalizări mai rare ale punctului/echipamentelor de colectare.
  • din punctul de colectare deşeuri menajere au fost colectate cantităţi mai mici

Din interacţiunea cu cetăţenii, am indentificat şi remediat numeroase probleme care ţin de proiectul pilot şi, în general, de managementul deşeurilor. Le mulţumim cetăţenilor pentru ajutorul acordat şi implicarea în acest proiect”, se arată în comunicatul remis de Primărie.

Asociaţiile de proprietari sunt invitate să îşi manifeste intenţia de a participa la proiectul de colectare selectivă „din uşă în uşă” printr-un e-mail la adresa: [email protected] sau printr-o solicitare către Ecosal (adresa: strada Prelungirea Brailei, nr.7A).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.