Primele autobuze noi vor ajunge la Galați anul acesta

0
2202

După ce a adus la Galați 17 troleibuze noi, care deja circulă în oraș, și a făcut primii pași pentru cumpărarea a 18 tramvaie moderne, municipalitatea achiziționează și primele autobuze noi pentru gălățeni. Este vorba despre 20 de minibuze, care vor ajunge în orașul nostru până la sfârșitul acestui an.

Anunțul a fost făcut de primarul Ionuț Pucheanu, care a spus că municipalitatea a scos la licitație un contract în acest sens și așteaptă oferte până pe data de 18 martie. ”Achiziționăm, pentru prima dată, minibuze noi”, a anunțat edilul pe pagina sa de Facebook, reiterând totodată faptul că una dintre prioritățile sale ”rămâne modernizarea transportului public în comun”.

Dorim să cumpărăm 20 de minibuze moderne, pentru transportul călătorilor, care vor fi dotate cu sistem automat de taxare, cu instalații de încălzire și aer condiționat, precum și cu trape de acces pentru persoanele cu dizabilități. Aceste autobuze, care vor transporta minim 21 de călători, sunt necesare pentru un acces facil, în special pe străzile secundare. Am scos la licitație contractul de achiziție, iar până pe data de 18 martie așteptăm ofertanții”, a spus primarul Galațiului.

Edilul a anunțat că, ”în curând, va fi lansată și licitația pentru achiziționarea celor 50 de autobuze electrice hibrid. Totodată, gălățenii vor beneficia și de tramvaie noi. 10 dintre acestea vor fi achiziționate prin intermediul Ministerului Dezvoltării, iar 8 de către noi”, a menționat Ionuț Pucheanu.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 − six =