Primele autobuze hibrid, la licitație! Primăria așteaptă ofertant

0
1360

Municipalitatea face încă un pas extrem de important pentru modernizarea transportului public în comun. Primăria a lansat la licitație achiziția unui număr de 20 de autobuze hibrid, de mare capacitate, cu valoarea totală estimată de 33.600.000 de lei, criteriul de atribuire a contractului fiind cel mai bun raport calitate-preț, iar data limită de depunere a ofertelor este 02.09.2019.

”Este încă un pas important pe care îl facem pentru modernizarea transportului public în comun. Autobuzele hibrid de tip diesel/electric vor trebui să îndeplinească condiţii speciale de fiabilitate, securitate, confort, protecţie ambientală, la nivelul normelor europene actuale și să asigure o fiabilitate ridicată. Am respins întotdeauna achiziția de mijloace de transport second-hand pentru că gălățenii trebuie să beneficieze de condiții moderne și de tot confortul în timpul călătoriilor cu autobuzul”, declară Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Este vorba despre autobuze de 11,5 m-12,5 m lungime, cu trei uși, cu o capacitate de transport de minim 90 călători, cu podeaua coborâtă, posibilitate de acces pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, camere video, sistem GPS și instalații pentru echipamentele de e-ticketing.

Conform caietului de sarcini, autobuzele trebuie să aibă în dotare un motor diesel Euro VI, cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se va utiliza un sistem de stocare a energiei electrice, bazat pe supercapacitori.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.