Primarul Pucheanu a semnat contractul pentru anveloparea Şcolii 22

0
1150

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a semnat astăzi, alături de directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminţa Mihailov, contractul de finanţare pentru proiectul ”Anvelopare unități de învățământ – Școala Gimnazială nr. 22 din municipiul Galați”, în valoare de aproape 2,8 milioane lei.

Durata de implementare a proiectului este: 21.06.2018 – 30.06.2019, finanţarea făcându-se în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 – Axa prioritară 3 Sprijinirea Tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1. – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice.

 

Obiectivul general al proiectului constă în scăderea consumului de energie la clădirile publice și scăderea producerii de gaze cu efect de sera.

Obiectivele specifice ale proiectului: creșterea performanţei energetice a imobilului în care funcţionează Şcoala gimnaziala nr.22, din municipiul Galaţi, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental, a sănătăţii elevilor si îmbunătăţirea calităţii actului educaţional, prin reducerea consumurilor pentru încălzire și scăderea sub 135 kW/m2an a energiei consumate.

În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a clădirii.

Principalele lucrări de intervenţie sunt următoarele:

– izolarea termica a pereţilor exteriori prin montarea pe faţa exterioara a pereţilor a unui strat termoizolant din polistiren expandat ignifugat de 10cm grosime, clasa de reacţie la foc B s2 – d0, după execuţia lucrărilor de reparaţii la faţade;

– izolarea termica a pardoselii de la parter si a planșeului peste subsol

– termoizolarea planșeului peste ultimul nivel

– lucrări de sistematizare verticala prin lucrări de reabilitare a trotuarului din jurul construcţiei;

– lucrări de reparaţii hidroizolaţii la copertine;

– lucrări de reabilitare a reţelei electrice;

– repararea instalaţiei de detecţie ,semnalizare și alarmare în caz de incendiu;

– montarea unei centrale termice într-un spaţiu special amenajat;

– instalarea a 40 panouri fotovoltaice de 250W fiecare, cu o putere instalata de cca. 10 kWp

– lucrări conexe: amenajarea unei încăperi pentru amplasarea centralei termice, rampa pentru persoane cu dizabilităţi, lucrări de demontare si remontare a grilajelor metalice de la ferestre, instalaţiilor si echipamentelor montate aparent pe faţadele scolii.

Licitația pentru acest contract a fost câștigată de Asocierea S.C. Moviland Met S.R.L. , S.C. Mușat S.R.L și S.C. Proconstrid S.R.L.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.