Primarul Ionuț Pucheanu: Tot ce am realizat în anul 2021 a fost cu sprijinul și încrederea gălățenilor

0
1028

În anul 2021 Primăria municipiului Galați a încheiat cu succes o serie de investiții pentru obiective importante. În tot acest timp au fost atrase fonduri europene pentru continuarea proiectelor de modernizare a orașului nostru.

2021 a fost anul în care am reușit împreună să ducem la bun sfârșit proiecte de care Galațiul avea cu adevărat nevoie și pe care gălățenii le așteptau de multă vreme. Dintre acestea amintim reamenajarea Plajei Dunărea, achiziția de autobuze hibrid și de tramvaie noi, primele din ultimii 40 de ani. Au fost complet modernizate străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918, și am construit noi săli de sport pentru elevi. În plus, am demarat anul acesta și programul de lucrări pentru modernizarea a 13 cartiere. Toate aceste lucruri au fost posibile cu sprijinul și încrederea gălățenilor”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Unul dintre principalele obiective realizate de către administrația locală și apeciate de către gălățeni, chiar de la deschidere, este Plaja Dunărea (o investiție de circa 6 milioane de euro), care a devenit un loc plăcut de relaxare, unde pe lângă plaja propriu-zisă și bazine, există și un tobogan de 20 de metri înălțime.

Pentru un transport modern, eficient și prietenos cu mediul, s-au achiziționat, în premieră, 20 de autobuze hibrid noi (33.600.000 lei fără TVA), iar pentru prima dată în ultimii 40 de ani, 8 tramvaie noi (44.680.000 de lei fără TVA, fonduri europene).

Mai mult, în ceea ce privește infrastructura rutieră și de transport, artere importante de circulație, așa cum sunt străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918 (aproximativ 20 de milioane de euro), au primit un nou aspect, cu trotuare, carosabil și calea de rulare a tramvaielor refăcute la un standard modern.

În domeniul educației, între principalele obiective realizate, se numără construirea unei clădiri moderne cu sală de sport și sală de mese la Școala nr. 28 (aproximativ 5,5 milioane de lei). De asemenea, în campusul școlar „Al.I. Cuza” a fost realizată o sală de sport modernă (aproximativ 2 milioane de lei).  Mai mult, la cele două creșe – Creșa nr. 1 și Creșa nr. 36 – copiii se pot bucura de spații primitoare și pline de culoare, grație unor investiții cu fonduri europene de aproximativ 5,6 milioane de lei.

În domeniul sănătății, au continuat proiectele de investiții la Spitalul pentru Copii și Spitalul de Psihiatrie, dar urmează noi lucrări la Maternitatea „Buna Vestire”. În plus,  în contextul COVID-19, Primăria s-a ocupat de organizarea centrelor de vaccinare, iar centrul drive-thru de la Galați a fost considerat cel mai eficient de acest tip la nivel național.

Mai mult, au demarat și proiectele pentru modernizarea celor 13 cartiere, iar în Micro 39 și Micro 20 au început lucrările. Cele 13 cartiere sunt: Micro 38, 39A, 39B și 39C, Micro 19, Micro 20, Micro 21, Mazepa I, Mazepa II și Țiglina I, Aurel Vlaicu I, II și Siderurgiștilor. În total este vorba despre investiții estimate la aproximativ 120 de milioane de lei.

În continure se lucrează și pentru modernizarea străzilor Traian Vuia și Henri Coandă, iar anul viitor urmează strada George Coșbuc (investiții de aproximativ 22 milioane de euro). Anul acesta a fost modernizat Parcul de la Parfumul Teilor, dar urmează și Parcul Carol (CFR) – o investiție de peste 6 milioane de lei.

În plus, continuă și lucrările pentru modernizarea centrului orașului. Zona Trei Star – Potcoava de Aur este în modernizare (aproximativ 10,5 milioane de lei fără TVA), dar urmează și Aleea de la P-uri (aprox 11 milioane de lei fără TVA).

De asemenea, s-a reluat proiectul pentru apă și canalizare în cartierele Barboși și Filești, iar în Valea Orașului continuă modernizarea mai multor străzi.

În plus, continuă lucrările la viitorul parc de aventură (aproximativ 4 milioane de euro) din apropierea Plajei Dunărea, dar și lucrările pentru punerea în valoare a sitului arheologic Tirighina – Barboși (aproximativ 22 milioane de lei).

Totodată, s-a obținut finanțare europeană pentru pregătirea proiectului de modernizare a Falezei Dunării.

Iar între evenimentele importante ale anului Primăria amintește Street Food Festival, dar și Festivalul de Rock.

Atragerea de fonduri europene rămâne o prioritate. În anul 2021 Primăria municipiului Galați a semnat contracte de finanțare din fonduri externe cu o valoare de peste 92 de milioane de lei. Se află însă în evaluare și alte proiecte, iar valoarea acestora depășește 197 milioane de lei. În ce privește proiectele ce se află deja în diverse faze de implementare, la sfârșitul acestui an sunt înregistrate investiții cu fonduri externe de aproximativ 730 de milioane de lei”, transmite Biroul de Presă al Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.