Primarul Ionuț Pucheanu, exemplu de bună practică. Edilul și echipa sa au plantat copaci în mai multe zone ale orașului

0
374

La inițiativa municipalității, în această perioadă, în Galați, se desfășoară o amplă campanie de plantări de copaci, la finalul căreia nu mai puțin de 2.000 de arbori vor fi deja sădiți în mai multe zone ale orașului, atât pe aliniamentele stradale, cât și în locurile de promenadă (parcuri și Faleza Dunării).

Aceasta este cea mai importantă campanie dedicată extinderii zonelor verzi ale orașului lansată de Primărie, la inițiativa primarului Ionuț Pucheanu, și pusă în practică de Gospodărire Urbană, societatea responsabilă cu întreținerea spațiilor verzi din municipiul Galați.

De altfel, la sfârșitul acestei săptămâni, chiar edilul șef a participat activ la campania de plantări de copaci, alături de câțiva membri ai echipei sale, printre care directorul general Vergiliu Vals și angajați ai Gospodărire Urbană.

”În viață trebuie să plantezi un pom, să te apleci la rădăcina lui pentru a-l sădi, să îl vezi cum se înalță semeț către cer și să știi că e parte din ceea ce ne înconjoară zi de zi”, a spus edilul Galațiului, la finalul acțiunii.

Se pare că aceasta nu va fi singura acțiune a echipei sale de plantare de copaci, săptămâna viitoare urmând ca mai mulți reprezentanți ai Primăriei să participe, alături de edil, la o nouă etapă.

Potrivit autorităților, în această perioadă se vor planta diverse specii de arbori, printre care 300 de ulmi de Turkestan, 500 de cenuşari, 200 de frasini americani, 100 de bucăţi de stejar brumăriu, 200 de arţari, dar şi 56 de bucăţi de bucăţi de tei argintiu, 88 de platani, 60 de mesteceni, 30 de pruni, 50 de frasini, 42 de ulmi, 25 de Ginkgo Biloba, dar nu numai.

Din cei 2.000 de arbori, 1.300 provin de la Direcția Silvică, iar restul din achiziţii ale Gospodărire Urbană. Societatea va înlocui 351 de arbori deja plantaţi anterior în oraş, dar care nu s-au prins, au fost afectaţi de diferiţi dăunători sau au fost vandalizaţi. La aceştia se vor adăuga alți 160 de arbori ce vor fi plantaţi cu sprijinul și contribuția unor parteneri privaţi care au răspuns pozitiv demersului Primăriei.

De asemenea, 100 de arbori vor fi plantaţi în zonele recent modernizate, precum zona centrală sau zona Colegiului Mihail Kogălniceanu. Pe strada Brăilei, pe sectoarele unde s-a acționat până în prezent cu lucrări ample de reparații, se vor planta alți 28 de arbori.

Potrivit Gospodărire Urbană, în Galaţi, în anii 2017, 2018 şi în primăvara acestui an s-au plantat peste 1.400 de arbori, care se vor adăuga, acum celor 2.000 care vor prinde rădăcini, în această perioadă.

Săptămâna aceasta, s-au plantat copaci pe străzile Domnească, Traian, Ciobanului, Oltului și Nicolae Caranfil. Campania continuă!

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 2 =