Primarul Ionuț Pucheanu continuă planul de investiții majore în şcoli

0
450

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, continuă acțiunile pentru modernizarea și dotarea unităților de învățământ din oraș.

”Trebuie să le asigurăm copiilor accesul la educație și să le oferim cele mai bune condiții. Vom continua investițiile pentru modernizarea unităților de învățământ și în acest scop am transmis o adresă către toate școlile care trebuie să ne spună exact care sunt investițiile de care au nevoie, fie că vorbim de laboratoare, săli de sport și de masă, spații de recreere și after school, fie de reamenajarea clădirilor”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Răspunsurile primite de la școli vor sta la baza elaborării Programului de reformă a infrastructurii sistemului de învățământ public prin care Primăria municipiului Galați își propune să investească masiv în școli, pe termen mediu și lung.

Numai în 2020 Primăria municipiului Galați a alocat, de la bugetul local, peste 20 de milioane de lei pentru școlile și grădinițele din oraș. Din această sumă, 5,3 milioane de lei au fost destinați direct pentru gestionarea, prevenirea și combaterea COVID-19. La această sumă, se adaugă fondurile europene atrase pentru modernizarea și dotarea unităților de învățământ, municipalitatea având în diverse stadii 31 de proiecte în valoare de peste 42 de milioane de euro.

În plus, în contextul pandemiei, Primăria municipiului Galați a mai depus un proiect pentru îmbunătățirea infrastructurii TIC în educație prin achiziția de echipamente IT pentru unitățile școlare, precum și un alt proiect pentru creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru unitățile școlare prin dotarea cu echipamente de protecție/dispozitive medicale, în special, dar fără a fi limitate la măști de protecție, dezinfectanți, combinezoane, aparatura destinată dezinfecției și sterilizării aerului de tipul nebulizatoarelor.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + 15 =