Primarul Ionuț Pucheanu anunță demolarea a sute de garaje și anul acesta. Continuă amplul proiect de reabilitare a infrastructurii de cartier

0
11047

Amplul program de reabilitare a infrastructurii de cartier, inițiat de primarul Ionuț Pucheanu, datorită căruia străzi și trotuare, nereparate de zeci de ani, sunt reabilitate de Primarie, iar baterii imense de garaje sunt demolate pentru crearea de locuri de parcare, atât de necesare gălățenilor, va continua și anul acesta, dă asigurări primarul Ionuț Pucheanu.

Edilul este cel care a gândit proiectul major de reabilitare a infrastructurii de cartier, la doar câteva luni după ce a fost votat de gălățeni, nemulțumit fiind că în mare parte din cartierele orașului infrastructura ori nu fusese reabilitată vreodată ori nu mai fusese reparată de zeci de ani și arăta jalnic. Mai mult, datorită acestui proiect major, garajele dintre blocuri sunt demolate la comanda municipalității, iar în locul lor autoritățile amenajează locuri de parcare.

Edilul a declarat că și anul acesta vor fi puse la pământ baterii imense de garaje, cu sute de construcții hidoase care ocupă inutil spațiile dintre blocuri sau case și care urâțesc orașul.

Primarul Galațiului a anunțat că garaje urmează a fi demolate în Micro 18, unde de asemenea se va acționa pentru reabilitarea infrastructurii de cartier, dar și în Mazepa II, pe strada Română, unde autoritățile intenționează să construiască și o parcare cu două etaje.

Locuri noi de parcare vor fi create și în Țiglina III, IC Frimu, dar nu numai, iar lucrarile pentru reabilitarea infrastructurii de cartier în Micro 39, Micro 21, precum și în alte cartiere vor continua.

Un proiect important de reabilitare a infrastructurii de cartier și regenerare urbană a fost aprobat, săptămâna trecută, de Consiliul Local, la inițiativa edilului. S-au aprobat astfel indicatorii  tehnico-economici pentru obiectivul regenerare urbană  și reparații sistem rutier – cartierele: Micro 38, 39A, 39B, 39C – subzona 1 Micro 39B.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei, “în cadrul proiectului se urmărește realizarea lucrărilor de refacere/reparații a parcărilor și accesului în parcări; de reamenajare a parcărilor pe locul garajelor demolate; de reamenajare a suprafețelor carosabile; de reparații a trotuarelor și aleilor pietonale; de reamenajare a spațiilor verzi adiacente străzilor; de resistematizare a fluxului de circulație și de semnalizare rutieră.

Lucrările de reparații includ: alee carosabilă de cartier 1 cuprinsă între B-dul. Traian Vuia și str. Grigore Ventura; alee carosabil de cartier 2 cuprinsă între aleea cartier 1 și alee cartier 6; alee carosabilă de cartier 3 cuprinsă între aleea cartier 1 și parcare nord Biserica Sf. Dimitrie; alee carosabilă de cartier 4 cuprinsă între aleea cartier 1- Școala nr. 34 ,, Mihai Viteazu”; aleea carosabil  de cartier 5 cuprinsă între B-dul. Traian Vuia – bloc K7- bloc T11 – bloc V5; aleea carosabilă de cartier 6 cuprinsă între str. Grigore Ventura –bloc J4. Valoarea totală a investiției este de 6.082.299,36 lei”.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − nine =