Primarul Ionuţ Pucheanu a semnat un nou contract pentru reabilitarea a patru blocuri

0
602

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a semnat astăzi un nou contract cu finanțare europeană pentru creșterea performanței energetice a încă patru blocuri.

Este vorba despre blocurile CD1, CD2, CD3 și CD4, de pe strada Alexandru Davila, aferente asociației de proprietari 113 din municipiul Galați.

Beneficiarii proiectului sunt 346 de locatari din cele 180 de apartamente, suprafața totală  desfășurată a blocurilor fiind de 13.725 mp.

Obiectivul general al proiectului are în vedere scăderea consumului de energie primară la clădirile rezidențiale și scăderea producerii de gaze cu efect de seră, iar obiectivele specifice vizează creșterea performanței energetice a blocurilor, cu efecte favorabile asupra calității mediului ambiental, a sănătății locatarilor prin reducerea consumurilor pentru încălzire și scăderea energiei consumate.

Proiectul propune următoarele lucrări: anveloparea clădirilor; termoizolarea casei scărilor și a plăcilor peste subsoluri cu polistiren expandat de 15 cm grosime; termohidroizolarea teraselor cu polistiren extrudat de  15 cm grosime;  schimbarea tâmplăriei; înlocuirea învelitorii șarpantelor. Materialele folosite vor fi: lemn pentru astereala șarpantelor; țiglă metalică pentru realizarea învelitorii șarpantelor; tâmplărie PVC pentacamerală cu geam triplu pentru ferestre și uși; vată minerală bazaltică pentru termoizolarea fațadelor; polistiren extrudat și expandat pentru terase, soclurile fundațiilor și planșeele subsolurilor.

Valoarea totală a proiectului este de 8.120.191,28 lei, iar durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 18 luni.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 10 =