Primarul Ionuţ Pucheanu a inaugurat un nou centru de permanenţă pentru servicii medicale

0
777

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a inaugurat, luni,un nou centru de permanenţă pentru servicii medicale, în cartierul Mazepa, în urma unei colaborări cu Parohia ”Sfinţii Trei Ierarhi”.

Noul centru oferă pacienţilor adulţi şi copii consultaţii, dar şi tratamente la recomandarea medicilor. Pentru amenajarea centrului de permanenţă care dispune de un număr de patru cabinete medicale, primăria a realizat separarea utilităţilor la gaz, apă, energie electrică, prin noi branşamente; o intrare separată de intrarea principală în clădire; grup sanitar şi rampă automată pentru persoanele cu dizabilităţi.

„Sănătatea oamenilor este pe primul loc. Un astfel de centru de permanenţă înseamnă în primul rând un sprijin pentru gălăţeni, iar pe de altă parte degrevează unităţile de primire a urgenţelor ale spitalelor din oraş. În plus, apariţia unui astfel de centru oferă mai multă siguranţă pentru pacienţi, mai ales în contextul pandemiei. Vreau ca toţi gălăţenii să poată beneficia de acces facil la servicii medicale şi vom continua astfel de proiecte”, a declarat Ionuţ Pucheanu.

Programul Centrului de Permanenţă nr. 2 ”Sf. Ierarh Luca” Galaţi este de luni până vineri între orele 15.00 şi 8.00, iar sâmbăta, duminica şi în zilele de sărbători legale non-stop.

Valoarea lucrărilor pentru amenajarea centrului medical este de 152.012 lei.

Acesta este cel de-al doilea centru de permanenţă din municipiul Galaţi, după cel din cartierul Micro 39, înfiinţat în 2017, unde s-au înregistrat până acum aproape 30.000 de prezentări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.