Pe scena politică din Brăila a izbucnit o nouă revoltă în legătură cu cele 1.000 ha de peste Siret care în 2002 au fost transferate în proprietatea municipiului Galați, pentru construirea zonei metropolitane Galați-Brăila. Unii dintre politicienii brăileni încearcă să recupereze suprafața de teren pe care nu se află construcții și în susținerea acestei revendicări invocă faptul că Primăria Galați închiriază terenul pentru activități agricole și în consecință a fost încălcat obiectivul pentru care cele 1.000 ha au fost transferate în proprietatea Galațiului. Primarul Ionuț Pucheanu, spune că este firesc ca terenul respectiv să fie închiriat unei societăți agricole, pentru că nu ar folosi la nimic ca terenul respectiv să fie lăsat pârloagă. „Nu e prima oară când acolo au loc lucrări agricole. Din câte știu eu, sunt și dosare în sensul acesta. Încercăm pe un bun care este în proprietatea municipiului Galați, să scoatem un profit pentru a ne întregi veniturile bugetului local. Dacă era mai bine să îl fi lăsat pârloagă, cu scaieți… Dacă așa văd unii problema, iertați-mă, eu am o altă viziune asupra lucrurilor”, a declarat Pucheanu.
Primarul știe mai multe detalii despre revendicarea terenului din Cartierul Siret și anume că este o revoltă iscată de liderii PNL Brăila și i-a cerut președintelui PNL Galați, senatorul George Stângă, ca, dacă ține la interesele Galațiului, să e înțeleagă cu omologul său de la Brăila. „Eu știu că problema a plecat din sânul organizației PNL Brăila, care au și revendicat – să zic așa – această zonă. Fac pe această cale un apel la conducerea PNL Galați, poate se înțeleg între dumnealor și ajung la un numitor comun, cine pe cine deranjează. Prin urmare, dom președinte de la Galați, dacă ține cât de cât la teritoriul municipiului Galați, poate că ar trebui să isă și dumnealui într-o conferință de presă și să îi liniștească pe colegii brăileni, pentru că poate e o dispută între peneliști, nu între Consiliul Județean Brăila și Primăria Municipiului Galați”, a spus Pucheanu.
Primarul nu exclude ca în spatele acestei acțiuni a PNL Brăila să fie vorba de interesele clientelei politice a PNL Brăila. „Îmi pun și eu o întrebare retorică. Dacă până acum nu a țipat nici un penelist, știind că societatea care a lucrat terenul respectiv era din Brăila și din câte înțeleg acum nu a mai venit la licitație pentru că are dosar penal… Ori am deranjat pe cineva? Întreb și eu, ca omul”.
Potrivit cotidianului Obiectiv Vocea Brăilei, preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a anunţat că a depus o expunere de motive la secretariatul Consiliului Judeţean, în contextul în care gălăţenii au realizat construcţii doar pe 44 ha şi restul terenului l-au scos la licitaţii şi l-au concesionat pentru activităţi agricole. Concret, proiectul propus de liberali se referă la „aprobarea solicitării adresate Guvernului României privind trecerea din domeniul public a municipiului Galaţi şi administrarea Consiliului Local Municipal Galaţi a suprafeţei de 950 ha, pentru care nu au fost respectate prevederile Hotărârii de Guvern 512/2002, şi trecerea acesteia în proprietatea şi administrarea Consiliului Judeţean Brăila”. Documentul respectiv este semnat de toţi consilierii judeţeni ai PNL Brăila.