Primarul Galațiului: Relaţia cu Prefectura, mai bună ca niciodată

0
1409

Instituția Prefectului județul Galați a prezentat, astăzi, într-o ședință la care au participat mai mulți directori ai structurilor MAI și ai instituțiilor deconcentrate, o sinteză a raportului activității desfășurate anul trecut. Prezent la ședința de bilanț a Prefecturii, primarul Ionuț Pucheanu a salutat revenirea în funcția de prefect a lui Dorin Otrocol și a anunțat că, în colaborare cu Instituția Prefectului, intenționează să deruleze o serie de proiecte. Unul dintre acestea vizează preluarea blocului Cristal (care, în prezent, aparține Prefecturii) de către municipalitate, iar un altul se referă la mutarea Serviciilor Pașapoarte, Înmatriculări și Evidența Persoanelor într-un nou sediu.

„Într-adevăr, multe cifre, o activitate intensă. Am să încep prin a felicita. Salut revenirea domnului prefect Otrocol în funcţie. Mă bucur că relaţiile instituţionale au fost mereu bune, dar acum sunt mai bune ca niciodată. Sper să le ducem la un nivel şi mai bun. Domnul prefect a amintit de câteva proiecte pe care le-am început împreună. Sper ca anul acesta să demarăm modernizarea viitorului spaţiu care va deservi activitatea celor de la Paşapoarte, Înmatriculări şi Evidenţa Populaţiei. Este un proiect de suflet atât pentru domnul prefect (Dorin Otrocol n.r.), cât şi pentru mine, ca primar, întrucât încerc să degrevez centrul oraşului de o aglomeraţie zilnică. Voi încheia prin a-mi exprima speranţa că anul acesta poate avem mai mult succes pentru preluarea blocului Cristal de către Primăria municipiului Galaţi şi să putem aloca fondurile necesare refacerii lui. Atât dumneavoastră, cât şi colegilor dumneavoastră, succes pe mai departe. Nu este uşor ceea ce faceţi şi să fiţi convinşi că suntem mai aproape ca niciodată”, a declarat primarul Galațiului.

Edilul-șef și-a manifestat, încă de anul trecut, dorința de a prelua blocul Cristal, de pe strada Cuza. „Apartamentele care rămân libere ar putea fi transformate în apartamente de serviciu, dar nu pentru angajaţii Primăriei, ci – prin acordurile pe care le avem deja semnate cu Inspectoratul Şcolar, cu Direcţia de Sănătate, inclusiv cu Universitatea – pentru specialişti. În centru să mai stea şi oameni de vază! E un deziderat, până se va împlini va mai trece multă apă pe Dunăre”, declara, în 2017, edilul Galațiului.

Raportul de activitate al Instituției Prefectului poate fi consultat pe noul site al Prefecturii: gl.prefectura.mai.gov.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.