Primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu: “Investim pentru modernizarea transportului public în comun”

0
718

Galaţiul este, alături de ale două oraşe din România, printre beneficiarii unei investiţii cu bani europeni cu ajutorul căreia în oraş vor circula zece tramvaie moderne. Alături de acestea, Galaţiul va mai avea minim opt alte tramvaie, ce urmează să fie cumpărate în baza unui alt contract, noile mijloace de transport în comun fiind încă un pas realizat în planul administraţiei publice locale de modernizare a infrastructurii de transport. Reamintim, prima măsură a fost achiziţionarea de către Primăria Galaţi, a celor 17 troleibuze noi, iar următoarea măsură va fi achiziţionarea altor 50 de autobuze noi.

“Modernizarea transportului public în comun este o prioritate și, pentru prima dată, după foarte mulți ani, vom avea tramvaie noi. Am făcut demersuri la Ministerul Dezvoltării Regionale și suntem printre cele trei orașe beneficiare ale unei investiții cu bani europeni pentru achiziția unui lot de zece astfel de mijloace de transport în comun.  Acestea se adaugă tramvaielor pe care le vom achiziționa printr-un alt contract încheiat, în urma unei licitații, cu S.C. Astra Vagoane Călători S.A, un acord cadru care prevede livrarea de minimum opt tramvaie.
La fel de importantă este și infrastructura de transport, astfel că, în paralel, vom moderniza, cu bani europeni și de la bugetul local străzile Siderurgiștilor, 1 Decembrie, Traian Vuia, Henri Coandă, George Coșbuc etc, la pachet cu înlocuirea liniilor de tramvai, după ce am reușit și achiziționarea celor 17 troleibuze și avem în implementare sistemul de etiketing. De asemenea, proiectul privind cele 50 de autobuze electrice hibrid rămâne o prioritate, urmând ca în curând să fie lansată la licitație achiziția acestora”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight − 3 =