Primarul Galaţiului, către poliţiştii locali: „fiţi curajoşi, interveniţi!”

0
1925

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntariatului, 18 din cei 20 de poliţişti locali voluntari care au participat, pe teren, la prima lor misiune – păstrarea ordinii şi liniştii publice la evenimentele dedicate Serbărilor Galaţiului şi Zilei Naţionale a României – au primit, astăzi, din partea şefului Poliţiei Locale, Petrică Hahui, certificate de voluntariat.

După cum se ştie, instituţia a lansat, în vară, programul de voluntariat, parte,  din cauza lipsei de personal suficient, dar şi pentru că voluntarii, prin natura meseriilor lor, cunosc uneori informaţii valoroase în lupta cu cei care nu respectă legea. Deşi munca de voluntariat la Poliţia Locală nu presupune nici un fel de retribuţie, voluntarii nu au întârziat să apară, aşa că instituţia a ales 20 de voluntari, din cei 40 înscrişi, aceştia fiind aleşi în urma unei selecţii serioase.

Voluntarii, majoritatea angajaţi la stat sau la patron, vin în timpul liber şi lucrează alături de poliţiştii locali în diverse departamente, de la intervenţii rapide până la trafic rutier, disciplina în construcţii sau protecţia mediului. Cu vârste cuprinse între 18 (unul este elev de liceu) şi 66 de ani, voluntarii au diferite ocupaţii, de la elevi şi studenţi, până la ingineri, şoferi sau pensionari. Toţi aceştia au fost felicitaţi şi de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, invitat la festivitatea de premiere de astăzi: “Felicit Poliţia Locală pentru că am ajuns la o astfel de acţiune şi felicit şi voluntarii, cei care încearcă să pună umărul, ca nişte cetăţeni adevăraţi, la bunul mers al lucrurilor din Galaţi. Tot auzim în ultimul timp noţiuni precum implicare, atitudine proactivă, dar de multe ori ele rămân la nivelul de simple cuvinte… dumneavoastră sunteţi printre puţinii pe care i-am cunoscut şi pentru care astfel de noţiuni s-au transformat în realitate. Dacă spritul civic ar exista în fiecare din noi, lucrurile ar sta altfel. Dacă am lua măsuri, poziţie faţă de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, societatea ar fi una mai bună şi mai corectă. Din păcate însă, de cele mai multe ori ne facem că nu vedem, aşteptăm să ia poziţie vecinul, fiecare lasă pe altul micile responsabilităţi cetăţeneşti… Încă o dată felicitări, poate din rândul celor prezenţi, voluntarii, care poate vor reprezenta viitoare cadre ale Poliţiei Locale; oricum experienţa acumulată în aceste zile sper să vă fi deschis noi orizonturi şi să fi văzut cum e să fii de cealaltă parte a baricadei – că de multe ori spunem despre poliţişti că <<uite, se plimbă, stau în maşină>>, dar în stradă lucrurile sunt cu totul altele… Vreau să mă adresez acum poliţiştilor locali – vă asigur că mereu veţi avea în mine unul din cei mai mari susţinători, fiţi curajoşi, nu vă mai fie teamă, luaţi poziţie oameni buni, căci legea e pentru toţi, ai greşit, răspunzi, dacă ai onoare şi ai greşit, plăteşti! Voi sunteţi cei care puteţi impune un trend, nu mai treceţi nepăsători, orice vedeţi, interveniţi, avertizaţi, fiţi curajoşi!“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.