Primarul face apel la președinții de asociații

0
10207

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu a făcut apel la președinții de asociații de proprietari din municipiu, pentru ca aceștia să depună actele pentru reabilitarea termică a blocurilor, prin proiecte cu fonduri europene. “Fac un apel în mod special la președinții de asociații de pe strada Brăilei, pentru că că tot am reușit să refacem trotuarele și urmează să ne apucăm și de modernizarea intrării în oraș, dinspre Tirighina. De aceea am rugămintea ca președinții asociațiilor respective să dea curs să fie parteneri cu noi în acest proiect”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Potrivit acestuia, proiectele europene de reabilitare termică a blocurilor (lucrări ce constau în refacerea subsolurilor, a sistemului de iluminat de pe casa scării, anveloparea exterioară a blocului, refacerea tâmplăriei exterioare, refacerea hidroizolației de pe acoperiș, inclusiv reabilitarea-repararea liftului, în cazul blocurilor-turn) beneficiază de o finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 60% din partea UE, restul de 40% fiind împărțit astfel: 15%, fonduri alocate de Primărie și 25% – fonduri alocate de cetățeni. “Oamenii trebuie să înțeleagă că acel procent de 25% poate fi achitat în maxim 5 ani, deci nu trebuie să dea toți banii odată. Totuși, din păcate, tragem efectiv de președinții de asociații pentru a se alătura nouă în aceste proiecte”, a mai spus Ionuț Pucheanu.

Din iunie și până în prezent, din totalul celor circa 700 de asociații de locatari din Galați, doar 20 și-au manifestat interesul de a accesa fonduri europene pentru reabilitarea termică a blocurilor.

În mandatul trecut, Galațiul a fost singurul din Regiunea de Dezvoltare S-E care a accesat fonduri europene pentru reabilitarea termică a 11 blocuri. În prezent, potrivit datelor Primăriei Galați, există două proiecte depuse pentru obținerea de finanțare, iar în această lună se lucrează la alte 18 proiecte, care vor fi depuse pentru finanțare europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.