Primăriile localităţilor lovite de pesta porcină africană primesc fonduri de la CJ Galaţi

0
1200

Consilierii judeţeni, întruniţi astăzi, în şedinţă ordinară, au votat alocarea de la rezerva bugetară a CJ Galaţi a sumei de 228.000 de lei pentru administraţiile locale ale localităţilor în care s-au confirmat focare de pestă porcină africană. După cum se ştie, până în prezent, în judeţul Galaţi au fost confirmate 11 focare de pestă porcină identificate în gospodării şi un caz de porc mistreţ mort de pestă porcină africană pe fondul de vânătoare Zătun 42. În total, au fost ucişi prevenitiv peste 330 de porci, măsură dispusă de Direcţia Sanitar Veterinară în toate cazurile, procedându-se de fiecare dată la uciderea preventivă a tuturor porcilor din localitatea în care a fost confirmat un caz de pestă porcină africană.

Potrivit declaraţiilor preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea, cele cinci localităţi beneficiare ale fondurilor alocate de CJ Galaţi sunt: Cavadineşti, Şendreni, Piscu, Fundeni şi Tudor Vladimirescu. Potrivit preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea, banii sunt destinaţi administraţiilor locale care, după confirmarea focarelor de pestă porcină, au efectuat cheltuieli neprevăzute, pentru a pune în aplicare măsurile specifice stabilite de Direcţia Sanitar Veterinară Galaţi în privinţa combaterii efectelor pestei porcine africane. Astfel, primăriile au cheltuit fonduri pentru achiziţia de covoare dezinfectate, de dispozitive de pulverizare a sunbstanţelor dezinfectante, dar şi pentru forţa de muncă şi închirirea de utilaje cu care s-au săpat gropile în care au fost depozitaţi, ulterior, toţi porcii din localitate, ucişi preventiv, măsură dispusă de Direcţia Sanitar Veterinară Galaţi.  

Aceasta este a doua alocare bugetară de la CJ Galaţi către primării în legătură cu efectele pestei porcine africane.  În luna august a acestui an, Consiliul Judeţean Galaţi a alocat 1,2 milioane de lei pentru achziţia, de către cele 64 de administraţii publice locale din judeţ, a substanţei dezinfectante utilizată pentru limitarea răspândirii efectelor pestei porcine africane. Cea mai mare sumă – 200.000 de lei –  a fost alocată comunei Suceveni, prima localitate gălăţeană în care s-a confirmat, în această vară, un focar de pestă porcină africană.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.