Primăria vrea să modernizeze Parcul CFR cu fonduri europene! Proiectul inițiat de primarul Ionuț Pucheanu a fost aprobat de Consiliul Local

0
1454

Fostul Parc CFR, lăsat în paragină de fostele administrații, va fi modernizat de Primăria condusă de Ionuț Pucheanu.

Consilierii locali au aprobat, miercuri, la inițiativa primarului Ionuț Pucheanu, documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii privind modernizarea Parcului Carol (fost Parc CFR), propus pentru finanțare cu fonduri europene.

În cadrul proiectului sunt prevăzute următoarele lucrări: refacerea vegetației; instalarea de mobilier nou; refacerea împrejmuirii; iluminat ambiental pentru alei prin montarea unor corpuri cu lampi LED de mare eficienţă care se vor integra in peisagistica parcului; realizarea de reţele de apă-canalizare noi; montarea unei instalații de supraveghere video.

Totodată se propune zonarea pe cinci funcţiuni specifice. Astfel, pentru zona de intrare și aleea centrală se propune o platformă pietonală cu jocuri de apă, dar și o alee centrală alveolată – paviment dale cu inserții de iarbă și perete vegetal; două oglinzi de apă (fântâni cu jeturi) și zona de gradene. O zonă cu  alei pietruite și înierbate simple sau bordate cu vegetaţie în trepte ce închid un mic parc cu vedere la lac. Este proiectată şi o zonă specială pentru animale companie. Una dintre zone va fi cu gradene si cascada, iar cea de agrement va avea loc de joaca si instalaţii de fitness.

Pentru intreţinerea vegetaţiei se propune introducerea unui sistem de irigare semiautomat şi hidranţi de gradină.

Investiția este estimată la 9.613.081,87 lei.

Proiectul este propus pentru finantare prin POR 2014-2020-Axa prioritara 9-Sprijinirea regenerarii economice si sociale a comunitatilor defavorizate din mediul urban-Prioritatea de investitii 9.1 – Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității (DLRC).

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × one =