Primăria va investi peste 26 de milioane de euro pentru modernizarea mai multor străzi importante

0
3751

Străzile Traian Vuia, Henri Coandă, George Coșbuc, Brăilei și Domnească vor fi modernizate cu fonduri europene și bani de la bugetul local. Noile investiții în infrastructură, care se ridică la 121 de milioane de lei, au fost aprobate în ședința de joi a Consiliului Local, la inițiativa primarului Ionuț Pucheanu. „Sunt trei proiecte de amploare, extrem de importante pentru gălățeni. Aceste lucrări vor demara, cel mai probabil, anul viitor, până atunci urmând a fi organizate licitațiile”, a precizat edilul șef.

Proiectul de modernizare a străzilor Traian Vuia, Henri Coandă și George Coșbuc, în valoare de peste 104 de milioane de lei, vine la doar câteva luni după ce aleșii locali au dat undă verde unui alt proiect major, cel de modernizare a străzilor Siderurgiștilor și 1 Decembrie, care depășește 107 milioane de lei.

Iată ce vizează proiectele aprobate joi de aleși

Proiect de hotărâre privind aprobarea  indicatorilor tehnico-economici  la obiectivul Modernizare linii tramvai  și carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, George Coșbuc tronson Henri Coandă-str. Al Măcelaru”.

Documentația prevede lucrări de modernizare a străzilor menționate, pe o lungime de 2.594 metri. Lucrările presupun în principal realizarea unei structuri rutiere cu straturi asfaltice noi, realizarea unor noi locuri de parcare, reamenajarea trotuarelor, crearea de noi piste pentru bicicliști, refacerea trotuarelor, amenajarea intersecțiilor, montarea de mobilier stradal nou, coșuri de gunoi, bănci, panouri de informare, adăpost pentru biciclete, jardinieră decor pentru plante, grilaj de protecție pentru arbori etc.

Lucrările la liniile de tramvai presupun modernizarea integrală a infrastructurii și suprastructurii căii de tramvai; montare de amortizoare  de zgomote și de vibrații; montare șine de tramvai cu prindere directă; fider –rețea de alimentare cu energie electrică a liniei de tramvai; înlocuirea liniei de tramvai prin realizarea de lucrări atât la calea de rulare, cât și la rețeaua de alimentare; peroane noi și schimbătoare  de cale noi.

În proiect mai este prevăzută și înlocuirea parțială a conductelor de apă cu durata expirată și a conductelor a căror durată expiră în următorii 10 ani. Proiectul cuprinde și alimentarea cu energie electrică a sistemului de iluminat public; rețea de canalizație  pentru rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune; rețea canalizație pentru distribuție rețele de fibră optică, telefonie și tv; instalații pentru protecția contra tensiunilor accidentale de atingere.

Valoarea investiṭiei este estimată la 104.692.835,96 lei, având ca sursă de finanțare bugetul local ṣi fonduri europene.

Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici  la obiectivul  ”Amenajare strada Brăilei între str. Roșiori și Potcoava de Aur”.

Investiția cuprinde realizarea lucrărilor de modernizare și reabilitare a zonelor care vor fi transformate în scuaruri urbane, cu spații pentru socializare; înlocuire a mobilierului urban; reabilitare a rețelelor electrice și a iluminatului; reabilitare a spațiilor verzi și dotare cu sisteme de irigații performante; refacere a fântânii arteziene, inclusiv a instalațiilor și a echipamentelor hidraulice; amenajare peisagistică urbană și arhitecturală în concordanță cu amenajarea peisagistică din zona centrală (Potcoava de Aur – pasaj Dunărea – limita bl. P-uri); introducere canalizații subterane pentru coborârea rețelelor de curenți slabi; pistă pentru bicicliști.

Valoarea totală a investiției este de 11.641.489,400 lei, având ca sursă de finanțare bugetul local.

Consiliul Local a aprobat, joi, și documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivulModernizare str. Domnească între str. Brăilei si str .Gamulea”.

Proiectul presupune realizarea unor lucrări de modernizare și reabilitare a trotuarelor cu pavaje executate din dale de piatră naturală (granit) pe placă de beton; înlocuirea mobilierului urban cu bănci din granit cu lamele din lemn și coșuri de gunoi din granit; reabilitarea rețelelor electrice exterioare și a iluminatului; reabilitarea spațiilor verzi și dotarea cu sisteme de irigații automatizate; amenajare peisagistică urbană și arhitecturală în concordanță cu  amenajarea peisagistică din zona centrală (Potcoava de Aur-pasaj Dunărea-limita bl. P-uri); introducere canalizații subterane pentru coborârea  rețelelor de curenți slabi.

Valoarea totală a investiției este de 4.730.214,02 lei, având ca sursă de finanțare buget local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.