Primăria vă ajută să vă plătiţi impozitele fără a sta la coadă!

0
3159

Având în vedere că ne aflăm în ultima lună în care contribuabilii pot beneficia de reducerea de 10% din suma totală datorată anual la bugetul local (bonificaţie aplicată în cazul achitării integrale a tuturor debitelor), la sediul central al Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale vin tot mai mulţi gălăţeni, motiv pentru care apare aglomeraţia. Pe această cale, Direcţia de Impozite şi Taxe Locale le reaminteşte contribuabililor că există o modalitate de evitare a cozilor – plata online. Nu este nevoie decât de obţinerea unui user şi a unei parole, informaţii pe care orice contribuabil le poate primi solicitându-le tot online, de pe site-ul www.ghiseul.ro sau scriind pe adresa de email  [email protected]. În acest din urmă caz, solicitantul trebuie să anexeze, la cerere şi copia actului de identitate al titularului de rol fiscal, scanată.

Dacă se optează pentru autentificare pe site-ul www.ghiseul.ro, solicitantul poate solicita userul şi parola online, folosind cardul bacar, dacă este emis de una din următoarele bănci: Banca Comercială Română, Banca Raiffeisen, BRD – Groupe Société Générale, AlphaBank, CEC Bank, Banca Transilvania, ING Bank, Garanti Bank, Bancpost, Banca Românească, OTP Bank, Piraeus Bank, UniCredit Bank.

După autentificarea online, contribuabilul poate achita taxele locale, poate beneficia de aceleaşi reduceri ca şi în cazul achitării personale, la ghişeu şi, de asemenea, poate opta pentru plata trimestrială, lunară sau integrală. De asemenea, în afară de taxele şi impozitele locale, tot de pe platforma www.ghiseul.ro se pot achita şi amenzile de circulaţie sau amenzile contravenţionale, inclusiv cu beneficiul plăţii parţiale în cazul achitării în termen de 48 de ore. De asemenea, trebuie ştiut că pentru plata online a taxelor sau amenzilor nu se percepe nici un fel de comision bancar.

Tot pentru a veni în sprijinul contribuabililor, Primăria Galaţi pune la dispoziţia acestora şi posibilitatea de a-şi completa acasă diferite cereri-tip, astfel încât să evite să le completeze în aglomeraţie, la sediul central. Astfel, potrivit site-ului Primăriei municipiului Galaţi, “conform ordinului nr. 1.069/28.07.2016 privind aprobarea unor formulare tipizate privind impozitele si taxele locale, persoanele care înstrăinează/dobândesc un mijloc de transport, sunt obligate să completeze formularul tipizat. Acest formular se poate găsi în sectiunea FORMULARE ONLINE de site-ul nostru sau făcând click pe următorul link: CONTRACT DE INSTRAINARE – DOBANDIRE”.   (foto-arhiva)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.