Primăria va acorda un sprijin financiar de 1.000 de lei pentru fiecare nou-născut  

0
1218

La propunerea primarului municipiului Galați, Ionuț-Florin Pucheanu, Consiliul Local a aprobat astăzi proiectul de hotărâre privind acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuţi în cuantum de 1.000 lei net pentru fiecare copil.

Primarul municipiului Galați, Ionuț Florin Pucheanu, spune: „Proiectul pe care l-am inițiat pentru acordarea unui sprijin de 1000 de lei pentru fiecare nou-născut a primit undă verde astăzi în Consiliul Local. Sunt sigur că această sumă este binevenită pentru orice copil și familie. Vom continua demersurile pentru a veni în sprijinul familiei și pentru creșterea natalității. Copiii merită toată susținerea și grija din prima clipă.”

Pentru a beneficia de stimulentul financiar, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: cel puțin unul dintre părinți sau părintele singur să aibă domiciliul stabil pe raza municipiului Galaţi de cel puțin 1 an înainte de data nașterii copilului; nașterea copilului este înregistrată la o maternitate de pe teritoriul României; să depună cererea în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data externării mamei, dar nu mai mult de 90 de zile de la naștere; solicitantul nu are datorii restante la bugetul local.

Scopul acordării stimulentului financiar este de a oferi un sprijin familiilor cu domiciliul în Galaţi pentru creşterea şi îngrijirea copiilor. Stimulentul financiar pentru copiii nou-născuţi va fi acordat, la cerere, de către Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Galaţi, conform metodologiei aprobate de Consiliul Local.

Stimulentul financiar se acordă o singură dată pentru fiecare copil nou-născut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.