Primăria susține taxiurile adaptate transportului persoanelor cu dizabilități

0
1096

Până la finele acestei luni, taximetriștii interesați pot depune la Primăria Galați dosare cu documentele necesare obținerii autorizației de transport în regim de taxi, rezultatul selecției dosarelor (în funcție de punctajele obținute) urmând să fie cunoscut public pe 5 februarie, după care deciziile de autorizare vor fi votate în cadrul Consiliului Local Galați.  Printre criteriile de departajare a solicitanților se află și cel privind adaptarea sau nu a mașinii la transportul persoanelor cu dizabilități – o problemă semnalată adesea de astfel de persoane care, de multe ori, s-au trezit în fața refuzului firmelor de taxi de a le transporta, sub pretextul că nu ar avea loc în taxiuri pentru scaunele rulante, de pildă.

Potrivit site-ului official al Primăriei municipiului Galați, instituția “ anunţă public procedura de atribuire a autorizaţiilor taxi disponibile din totalul de 1.000 autorizaţii taxi aprobate de Consiliul local prin HCL 74 / 2016. Data limită până la care pot fi depuse cererile de înscriere pentru participarea la această procedură este 31.01.2018. După această dată, cererile vor fi înregistrate pentru următoarea procedură care va fi anunţată ulterior. Lista cu documentele care trebuie depuse poate fi consultată la Primaria Galati – Compartimentul Transport Urban. Rezultatele evaluării dosarelor vor fi anunţate prin afişare la sediul Primariei Galaţi în data de 05.02.2018. Eliberarea autorizaţiilor taxi către solicitanţii cu documentaţii complete înscrişi până la data de 31.01.2018 se va face după aprobarea de către Consiliul local a atribuirii numărului de autorizaţii taxi şi a numerelor de ordine ale acestora”.

Pentru cei interesați, pe site-ul Primăriei Galați pot fi găsite și criteriile de departajare și punctajele care se acordă autovehiculelor participante. Printre criteriile cel mai bine punctuate se numără: norma euro de poluare (7 puncte, adică maximul de puncte – pentru mașina electrică, 5 puncte – hybrid, Euro 7 – 3 puncte, Euro 6 – 2 puncte și Euro 5 – 1 punct) și vechimea autovehicului (6 puncte pentru o mașină nouă, 5 puncte – mașină vecehe de un an și tot așa, descrescător, până la un punct pentru mașinile vechi de cinci ani). O noutate este că printre criteriile de diferențiere a autovehiculelor se află și cel privind cazul în care autovehiculul este sau nu adaptat transportului persoanelor cu dizbilități. Astfel, un autovehicul adaptat poate primi două puncte în plus, iar o mașină neadaptată – zero puncte. Totodată, autovehiculele dotate cu GPS primesc puncte în plus, la fel și cele aflate în proprietatea transportatorului (2 puncte), față de cele în leasing (un punct) sau garanție (zero puncte).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.