Primăria și Universitatea „Dunărea de Jos”, într-un proiect ”verde” de plantări de copaci. 300 de salcâmi au fost sădiți azi în Galați

0
545

Primăria municipiului Galați și Universitatea „Dunărea de Jos” au demarat sâmbătă, 13 martie 2021, o primă acțiune pentru plantări de arbori.

În această etapă, astăzi, s-au plantat 300 de copaci (salcâmi), acțiune la care au participat 50 de studenți voluntari de la Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice (specializările Administrație publică și Drept) din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Arborii au fost plantați pe taluzul de la intrarea în Galați dinspre Brăila și vor contribui atât la îmbunătățirea calității aerului, cât și la stabilizarea solului. Puieții au fost puși la dispoziție de către primărie, iar acțiunea s-a derulat prin intermediul Societății Gospodărire Urbană.

”Primăria municipiului Galați va continua ampla campanie de plantări de arbori, în diferite zone ale orașului. Astfel, în total în această primăvară vor fi plantați 1.200 de arbori din diferite specii precum stejari, salcâmi, ulmi sau arțari. Campania de plantare este parte a planului de acțiuni pentru un mediu sănătos prin reducerea poluării, regenerarea și întreținerea spațiilor verzi din municipiul Galați”, anunță Biroul de Presă al Primăriei.

Reamintim că la începutul acestui an, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a semnat Declarația de la Paris, un angajament la nivel internațional menit să plaseze acțiunile climatice în centrul proceselor de luare a deciziilor la nivel urban, să țină cont de preocupările tinerilor și să îi implice în politicile climatice și să colaboreze cu comunitatea științifică națională și internațională în vederea reducerii emisiilor de carbon, rezultate din transport și activități economice, contribuind astfel la limitarea schimbărilor climatice.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

six − five =