Primăria se ține de cuvânt în privința Plajei Dunărea

0
5294

Biroul de presă al Primăriei Galați anunță că “au expirat cele 30 de zile de la data în care Primăria municipiului Galați a notificat concesionarul de Plaja Dunărea privind îndeplinirea obiectivelor asumate prin contract. În acest sens, mâine, la ora 10.00, o comisie constituită la nivelul Primăriei municipiului Galați va merge în teren pentru a întocmi procesul verbal de constatare și pentru a stabili în ce măsură concesionarul a dus la îndeplinire obiectivele asumate. Dacă se va constata că nu sunt îndeplinite obligațiile prevăzute în contractul de concesiune S.C. Karan – Business & Finance S.R.L. va fi înștiințat să predea către Primăria municipiului Galați bunurile concesionate”.

Reamintim că în luna aprilie primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, s-a întâlnit cu reprezentanții firmei care a preluat, în aprilie anul trecut, contractul de concesiune a Plajei Dunărea, Karan Bussines & Finance, firmă care ar fi trebuit să reabiliteze și modernizeze Plaja Dunărea. Potrivit contractului de concesiune, era prevăzută o investiție totală de 6,25 milioane euro, cu care ar fi trebuit reabilitate cele două bazine și realizate diverse investiții: tiroliană, terenuri de paintball, de sport şi de minigolf, piscine descoperite, două cluburi, unul de tip SPA, parc, loc de joacă pentru copii tip babyland, beach-baruri şi chiar un hotel de trei stele, cu parcare etc. În în realitate, nu s-a făcut nimic din toate acestea, firma oferind vara trecută, spre nemulțumirea gălățenilor, condiții improprii de relaxare și distracție.

În aprilie a.c. însă noul acționar majoritar (în locul lui Neculai Gălățanu), Mohammad Rezazadeh Kermani, un cetățean italian de origine iraniană, s-a întâlnit cu primarul Ionuț Pucheanu și a promis public faptul că va respecta obligațiile din contractul de concesiune și va transforma Plaja Dunărea într-un obiectiv de relaxare și distracție modern. Totuși, acționarul nu a putut respecta nici măcar termenul până la care ar fi trebuit să prezinte Primăriei un calendar al lucrărilor, cu termene clar stabilite – document în lipsa căruia, teoretic, ambele părți (Primăria și firma Karan) ar fi trebuit să rezilieze, amiabil, contractul. Calendarul nu a fost prezentat, iar pe 15 mai, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a declarat, hotărât: “Primăria nu are ce face decât să aştepte să treacă termenul de 30 de zile calendaristice, moment la care vom începe demersurile pentru a intra în posesia acestui bun, pentru a dispune de această plajă şi de ce avem acolo aşa cum ar trebui să o facă dumnealor. Şi dacă nu pot dumnealor, o să ne asumăm noi! Cu siguranţă, vom găsi fonduri pe care să le investim! Sper ca toate celelalte probleme din Galaţi să dispară odată cu rezolvarea acestei probleme atât de spinoase – Plaja „Dunărea” şi un bazin la care lumea să aibă acces”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.