Primăria renovează clădirea fostului cinematograf „Flacăra”

0
444

Primăria a lansat în licitație contractul pentru renovarea clădirii fostului cinematograf „Flacăra” din cartierul Micro 40, după ce municipalitatea a reușit preluarea imobilului de la RADEF și a obținut o parte din finanțare prin PNRR. Astfel, clădirea va primi o nouă destinație pentru comunitate.

Valoarea estimată a contractului „Renovarea energetică a imobilului din str. Henri Coandă, nr. 7 (fost cinematograf Flacăra)” este de circa 6 milioane de lei, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 19 ianuarie 2024.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei,principalele lucrări vizează reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice etc.

Finanțarea asigurată în cadrul PNRR este de circa 2,4 milioane de lei.

După preluarea în urmă cu doi ani a fostelor cinematografe de la RADEF, Primăria municipiului Galați a reușit să obțină contracte de finanțare prin PNRR pentru derularea lucrărilor de modernizare a clădirilor fostelor cinematografe „Dacia”, „Flacăra” și „Țiglina”, care au ajuns într-o stare avansată de degradare.

În prezent, se analizează diverse posibilități privind destinația acestor clădiri. Astfel, în clădirea fostului cinematograf „Dacia” ar putea funcționa un centru de robotică, la „Flacăra” s-ar putea desfășura diferite evenimente socio-culturale, iar „Țiglina” ar putea găzdui Teatrul pentru copii și tineret.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.