Primăria pregătește un regulament pentru operatorii care vor pune la dispoziția gălățenilor trotinete și biciclete electrice

0
924

Primăria încurajează utilizarea mijloacelor alternative de mobilitate pentru protecția mediului înconjurător. În acest scop, pe site-ul Primăriei, a fost lansat în dezbatere publică regulamentul privind condițiile de utilizare a trotinetelor/bicicletelor electrice închiriate prin intermediul unei platforme online, în regim self-service, pe domeniul public al orașului.

Regulamentul prezintă condițiile necesare  pe care operatorii de flote vor trebui să le îndeplinească în vederea obținerii acordului Municipiului Galați, în calitate de  proprietar al terenului, pentru ocuparea domeniului public, procedura de aprobare a amplasării vehiculelor electrice pe domeniul public și reguli privind staționarea trotinetelor/bicicletelor electrice pe domeniul public al municipiului Galați.

Odată cu aprobarea regulamentului se impune și aprobarea modelului abonamentului de ocupare a domeniului public de către operatorii de flotă, dar și aprobarea taxei aferente acestuia, în condițiile Legii 227/2015, privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Demersul va oferi posibilitatea operatorilor de profil să asigure accesul gălățenilor la mijloace alternative de transport nepoluante.

Astfel, până duminică, 21 februarie, gălățenii sunt invitați să transmită propuneri, sugestii sau opinii pe această temă, utilizând datele de contact afișate în secțiunea ”Transparență decizională”, prin formularul online afișat la începutul secțiunii, ca mesaj în format electronic pe adresa de email [email protected] sau prin poștă, pe adresa instituției din Galați, Str. Domneasca nr. 54 sau la Registratura Generală din Galați, str. Domneasca nr. 54.

Informații suplimentare pot fi obținute apelând numărul de telefon 0236-307-798 sau prin e-mail la adresa [email protected].

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.