Primăria nu mai acceptă scuze pentru neamenajarea Plajei Dunărea 

0
6719

Respectând termenii tip “gentlemen’s agreement” stabiliți săptămâna trecută între Primăria Galați și reprezentanții firmei Karan Bussines & Finance (cea care a preluat, în aprilie anul trecut, contractul de concesiune a Plajei Dunărea) primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu a așteptat, așa cum s-a convenit de ambele părți, șapte zile, dată după care reprezentanții firmei ar fi trebuit să prezinte municipalității un calendar al lucrărilor, cu termene clare privind îndeplinirea obiectivelor asumate prin contract. Totuși, se pare că reprezentanții firmei nu respectă înțelegerea făcută săptămâna trecută. Potrivit Biroului de Presă al Primăriei municipiului Galați, “astăzi comisia întrunită la nivelul Primăriei municipiului Galați a analizat corespondența sosită în cursul zilei de ieri de la concesionarul Plajei ”Dunărea”, S.C. Karan Business & Finance S.R.L. Corespondența conține o solicitare de prelungire a termenului pentru prezentarea unui nou scadențar cu încă 10 zile lucrătoare. În urma analizei, comisia nu a acceptat solicitarea concesionarului”.

Drept urmare, “conform contractului, a fost trimisă o notificare de punere în întârziere, potrivit căreia în  termen de maxim 30 de zile concesionarul are obligația de a ajunge la zi cu toate lucrările care trebuiau realizate până acum și pe care și le-a asumat la momentul semnării contractului. Termenul impus de Primăria municipiului Galați este unul reglementat în cadrul contractului. În cazul nerespectării acestui termen se vor urma pașii care se impun în astfel de situații”, mai transmite sursa citată.

Reamintim că săptămâna trecută, în cadrul unei discuții îndelungate cu primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, reprezentanții firmei Karan au promis că dacă nu vor respecta termenul de șapte zile după care să vină cu un calendar clar de lucrări, vor fi de acord cu rezilierea pe cale amiabilă a contractului de concesiune.

Karan Bussines & Finance a semnat pe 11 aprilie 2017 contractul de concesiune cu Primăria Galați, contract în baza căruia ar fi trebuit să reabiliteze și modernizeze Plaja Dunărea. Conform contractului inițial, era prevăzută o investiție totală de 6,25 milioane euro, cu care ar trebui reabilitat și modernizate cele două bazine și ar fi trebuit realizate diverse alte investiții: tiroliană, terenuri de paintball, de sport şi de minigolf, piscine descoperite, două cluburi, unul de tip SPA, parc, loc de joacă pentru copii tip babyland, beach-baruri şi chiar un hotel de trei stele, cu parcare etc. În realitate, firma nu a făcut nimic, oferind vara trecută, spre nemulțumirea gălățenilor, condiții improprii de relaxare și distracție. Un eșec exclusiv al firmei Karan care, însă, în septembrie 2017 și-a schimbat acționariatul, iar acționarul majoritar, Neculai Gălățanu, a cedat locul (și acțiunile) lui Mohammad Rezazadeh Kermani, un cetățean italian de origine iraniană. Modificarea făcută în acționariat nu a fost, însă, adusă la cunoștința Primăriei Galați decât săptămâna trecută, când noul acționar majoritar a venit, însoțit de avocatul său, Bogdan Golgoțiu, pentru a discuta cu primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. După discuții și negocieri care s-au întins pe mai bine de două ore,  primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a decis să mai mai acorde noului administrator al firmei încă o săptămână, în care acesta să stabilească un calendar al lucrărilor, cu termene clare, care, dacă nu vor fi respectate vor atrage după sine rezilierea contractului de concesiune.

Pe de altă parte, conducerea firmei Karan și-a exprimat, săptămâna trecută, în repetate rânduri, intenția serioasă de a respecta contractul de concesiune de la Plaja Dunărea, promisiuni care disonează acum cu încercarea de tergiversare a prezentării calendarului lucrărilor de la Plaja Dunărea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.