Primăria modernizează Spitalul pentru Copii cu bani europeni

0
3722

Municipalitatea gălățeană va semna, în următoarea perioadă, contractul de finanțare pentru modernizarea Unității Primiri Urgențe a Spitalului pentru Copii, investiție care depășește două milioane de euro și care va îmbunătăți substanțial calitatea infrastructurii serviciilor de asistență medicală, atât în județul Galați, cât și în Regiunea de Sud-Est, având în vedere că acesta este singurul spital de pediatrie din regiune.

Reuniți în ședință extraordinară, consilierii locali au aprobat, la inițiativa primarului Ionuț Pucheanu, realizarea proiectului „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Compartiment Primiri Urgențe – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați” și cheltuielilor legate de acesta.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea infrastructurii serviciilor de sănătate și a gradului de adresabilitate a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Ioan” Galați, prin creșterea calității serviciilor de asistență medicală specializată. Acesta este singurul spital de pediatrie din regiune, fiind unul din cele șase spitale de urgență cu acest specific din țară, asigurând asistență medicală de specialitate de urgență unui număr aproximativ de 38.000 de potențiali pacienți/an cu vârste între 0 și 18 ani.

Valoarea totală a proiectului este de 9.365.418,29 lei (cu T.V.A.), din care 6.785.757,50 lei (cu T.V.A.) reprezintă cheltuieli eligibile, iar 2.579.660,79 lei (cu T.V.A.) cheltuieli neeligibile.

Cererea de finanțare pentru realizarea proiectului ”Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Compartiment Primiri Urgențe – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Ioan” Galați”, a fost depusă pe 30 martie 2018,  în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile  sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități, Obiectivul specific 8.2 – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență, Operațiunea B – Unități de primiri urgențe.

Conform proiectului, spațiul alocat actualului compartiment de primiri urgențe se va moderniza și reorganiza. Lucrările propuse se vor realiza prin păstrarea destinației unor spații, relocări de funcțiuni, crearea unor spații noi, extinderea compartimentului cu spațiile necesare pentru a funcționa ca și Unitate de Primiri Urgențe.

Prin proiect se propun următoarele lucrări:

– recompartimentare parter corp C, refacere finisaje în totalitate, lucrări de termoizolare la interior pentru a nu modifica fațada clădirii, înlocuire în totalitate a elementelor de tâmplărie;

–  extindere unitate de primiri urgențe prin realizarea unui corp cu regim de înălțime S+P+E;

– spațiile exterioare adiacente acceselor vor fi amenajate cu spații de așteptare în aer liber și jardiniere și se vor reface terasele și treptele de acces, precum și rampele pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, se vor reface trotuarele, aleile și parcajele adiacente clădirii afectate ca urmare lucrărilor de extindere;

– reabilitare/extindere instalații și rețele: sanitare, de apă-canalizare, instalații termice, instalații electrice;

– sistematizare verticală prin aducerea la starea inițială a suprafeței carosabile, refacerea sistemului rutier pe zonele afectate cu îmbrăcăminte asfaltică.

Reamintim că, prin intermediul unui alt proiect, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ,,Sf. Ioan” Galaţi va dispune și de un nou corp de clădire destinat ambulatoriului, de noi echipamente medicale și de cabinete modernizate, investiții estimate la 14.391.146,10 de  lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.