Primăria modernizează sala de sport a Liceului de Marină

0
449

Primăria informează că sala de sport a Liceului de Marină va fi modernizată, în acest scop fiind lansat în licitație publică un contract estimat la 2,6 milioane de lei fără TVA, după ce s-au obținut fonduri prin PNRR. Astfel, ofertele pentru derularea lucrărilor necesare sunt așteptate până pe 18 decembrie 2023.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, proiectul presupune în principal reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum,  lucrări de instalare/modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice, lucrări pentru echiparea cu stații de încărcare pentru mașini electrice, instalare de stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice etc.

Liceul de Marină are o frumoasă și bogată tradiție ce continuă de mai bine de 50 de ani, timp în care aici s-au format zeci de generații, mulți absolvenți devenind ulterior comandanți de nave, navigatori apreciați, ingineri, profesori etc.

Primăria municipiului Galați derulează investiții importante în educație. Astfel, până acum, în cadrul proiectelor cu finanțare europeană au fost modernizate 17 grădinițe, școli și licee. Totodată, sunt în implementare proiecte pentru alte 25 de unități de învățământ. Cele două creșe existente au fost modernizate și există proiecte în diferite stadii pentru construcția a cinci creșe noi.

În plus, este în derulare un proiect important cu finanțare în cadrul PNRR prin care toate unitățile de învățământ din oraș vor beneficia de dotări de circa 16,8 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.