Primăria modernizează Grădinița „Motanul Încălțat”. Încă o investiție cu fonduri europene

0
993

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de finanțare europeană pentru modernizarea Grădiniței cu Program Prelungit „Motanul Încălțat”.

Principalele categorii de lucrări vizează: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu (panouri fotovoltaice și panouri solare), modernizarea instalației de iluminat, managementul energetic pentru clădiri.

Grădinița este situată în cartierul Micro 19, strada Costache Conachi nr. 2C, și are un singur corp de clădire, C1, construit în anul 1972, beneficiarii fiind cei 213 copii înscriși în învățământul preșcolar. Valoarea proiectului este de 1.081.933,66 lei cu TVA, din care valoarea eligibilă este de 1.081.933,66  lei cu TVA, iar contribuția proprie este de 21.638,67 lei cu TVA. Perioada de implementare a proiectului este de 17 luni de la semnarea contractului de finanțare.

Prin proiect se urmărește creșterea eficienței energetice a clădirii, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și scăderea costurilor cu energia termică.

Proiectul a fost depus în cadrul POR 2014-2020 Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuin/țelor, Operațiunea B – Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.