Primăria mai dă o șansă firmei Karan pentru ca gălățenii să aibă o plajă modernă

0
4703

Firma care a preluat, în aprilie anul trecut, contractul de concesiune a Plajei Dunărea, Karan Bussines & Finance, și-a schimbat acționariatul și, speră municipalitatea, și năravurile. Asta, deoarece firma Karan Bussines & Finance a semnat pe 11 aprilie 2017 contractul de concesiune cu Primăria Galați, contract în baza căruia ar fi trebuit să reabiliteze și modernizeze Plaja Dunărea (era prevăzută o investiție totală de 6,25 milioane euro, cu care ar trebui reabilitate cele două bazine și realizate diverse investiții: tiroliană, terenuri de paintball, de sport şi de minigolf, piscine descoperite, două cluburi, unul de tip SPA, parc, loc de joacă pentru copii tip babyland, beach-baruri şi chiar un hotel de trei stele, cu parcare etc), dar în realitate nu a făcut nimic, oferind vara trecută, spre nemulțumirea gălățenilor, condiții improprii de relaxare și distracție. Un eșec exclusiv al firmei Karan care, însă, în septembrie 2017 și-a schimbat acționariatul, iar acționarul majoritar, Neculai Gălățanu, a cedat locul (și acțiunile) lui Mohammad Rezazadeh Kermani, un cetățean italian de origine iraniană (foto1, primul din stânga). Modificarea făcută în acționariat nu a fost, însă, adusă la cunoștința Primăriei Galați decât astăzi, când noul acționar majoritar a venit, însoțit de avocatul său, Bogdan Golgoțiu (foto1, al doilea din stânga), pentru a discuta cu primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. După discuții și negocieri care s-au întins pe mai bine de două ore,  primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a decis să mai mai acorde noului administrator al firmei încă o săptămână, în care acesta să stabilească un calendar al lucrărilor, cu termene clare, care, dacă nu vor fi respectate vor atrage după sine rezilierea contractului de concesiune. “Am aflat, cu stupoare, că societatea Karan și-a schimbat acționariatul, celebrul investitor Gălățanu nu mai face parte din această societate. Dar tocmai pentru că Primăria își dorește ca acest proiect să meargă mai departe, dincolo de problemele apărute în implementarea proiectului – pentru că, după cum se știe, Karan nu a depus diligențele necesare pentru obținerea autorizației de construcție – am convenit, după două ore de discuție, să acordăm un termen de o săptămână, până când dânșii să vină cu un scadențar și să și-l asume, legat de obținerea certificatului de urbanism și a autorizației de construire (…) În urma analizei termenelor pe care și le asumă, sau dacă nu vom obține într-o săptămână scadențarul sau dacă va apărea orice ieșire din termenele asumate, oricare din aceste situații va duce la rezilierea de comun acord a acestui contract, sper fără a mai ajunge în instanță și a mai pune cetățenii din Galați să aștepte nu știu ce perioadă pentru a se bucura măcar de un bazin la malul Dunării”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu, înțelegere verbală confirmată și asumată și de reprezentanții firmei Karan.

Aceștia au explicat faptul că, deși acționariatul s-a schimbat din septembrie 2017, nu s-au realizat lucrările de modernizare a Plajei Dunărea pentru că “eu când am ajuns în societate am văzut că se lucra fără autorizație de construcție iar eu nu lucrez așa. Am oprit tot și am cerut intrarea în legalitate” – a spus Mohammad Rezazadeh Kermani care a adăugat că “imediat cum am venit în societate am achitat, din contul personal, taxa de concesiune la Primărie și alte taxe locale, aproape 100.000 de euro. Am plătit proiectanți, materiale de construcție, am investit până acum circa 300.000 de euro și de aceea vă spun că interesul nostru este să modernizăm plaja, pentru a ne aduce profit, nici un om de afaceri nu investește fără să aibă profit”.

Cât privește data la care gălățenii ar putea merge, vara aceasta, la Plaja Dunărea, este greu de precizat, au mai spus reprezenanții firmei Karan, avocatul indicând probabilă a doua parte a verii. Totuși, Mohammad Rezazadeh Kermani a spus că dacă va avea toate autorizațiile aprobate, “într-o lună și jumătate deschid. Totuși, durează timp până se dau autorizații, de pildă, la București, unde am desfășurat alte lucrări, am așteptat nouă luni”.

Referindu-se la procedurile de acordare a autorizațiilor de construcție pentru Plaja Dunărea, primarul Ionuț Pucheanu a punctat: “Certificatul de urbansim este în acest moment expirat, iar dânșii trebuie să o ia de la zero, sper eu cu o nouă echipă de proiectanți cu care să lucreze mai bine, pentru că cea folosită până acum a fost de slabă calitate. Dânșii au depus pe 1.02.2018 cu cerere pentru emiterea autorizației construire – reabilitare – modernizare Ștrand Dunărea, iar după analiză s-au constatat neconcordanțe între scopul certificatului de urbanism, obiectul contractului de concesiune 319/11.04.2017 și documentația tehnică și acordurile, avizele prezentate. Totodată, s-a constatat lipsa avizelor înscrise în certificatul de urbanism și faptul că nu s-a făcut dovada plății taxelor legale prevăzute de lege, așa că s-a trimis notificare, pe 08.02.2018, notificare, care, din păcate, s-a întors nedesfăcută…”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.