Primăria lansează un concurs de soluții pentru amenajarea mai multor zone de relaxare, după demolarea unor garaje și chioșcuri

0
1472

Primăria Galați va lansa, astăzi, în cadrul Sistemului Electronic de Achiziții Publice și pe siteul www.primariagalati.ro, un concurs de soluții peisagistice pentru obținerea unor modele de parcuri recreaționale.

Este vorba despre parcuri care vor fi în suprafață de aproximativ 500 de mp, iar zonele vizate pentru reamenajare și modernizare sunt cele rezultate din demolarea unor construcții cu regim provizoriu, fără fundații, gen module, chioșcuri, garaje și alte construcții fără autorizații de construire.

Parcurile rezultate din acest concurs de soluții vor deveni astfel zone de relaxare, de petrecere a timpului liber pentru locatarii din zonele din apropiere. Acestea vor avea mobilier urban tip bănci, elemente de iluminat public, alei și vegetație ornamentală.

Spaţiul public propus va fi cu acces liber și va oferi facilități de utilizare inclusiv pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, propunerile de soluții privind amenajarea parcului recreativ vor urmări și punerea în evidență a patrimoniului natural şi cultural al zonei.

În cadrul concursului se vor oferi un premiu I în valoare de 10.000 de lei și două mențiuni a câte 5.000 de lei, juriul fiind format din reprezentanți ai Primăriei, ai mediului academic și societății civile.
Termenul limită de depunere a proiectelor va fi 14 februarie 2020, iar în luna martie va fi organizat și un vernisaj de prezentare a soluțiilor. La concurs pot participa studenți de la specializările arhitectură/urbanism începând cu anul III de studii, arhitecți și urbaniști cu diplomă. Aceștia vor trebui să prezinte patru modele diferite, pe baza cărora se vor realiza parcurile.

Primăria municipiului Galați a organizat de curând două concursuri de soluții urbanistice pentru ”Faleza Dunării” și ”Valea Țiglinei”, iar proiectele care au fost desemnate câștigătoare vor sta la baza elaborării planurilor de modernizare și investiții pentru cele două zone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.