Primăria își face propriul Club Sportiv Municipal. Noi condiții pentru finanțarea sportului gălățean

0
1541

Pentru că finanțarea de la bugetul local a cluburilor și asociațiilor sportive gălățene naște, de multe ori, polemici, tensiuni și nemulțumiri, deși sumele alocate de municipalitate de-a lungul timpului nu au fost deloc de neglijat, autoritățile au hotărât să înființeze propriul Club Sportiv Municipal. Astfel, aleșii locali vor schimba regulile de susținere a structurilor sportive, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Edilul șef a făcut acest anunț astăzi, în ședința Consiliului Local, în care aleșii au decis ca 29 de entități sportive gălățene să primească finanțare de la bugetul local în acest an, suma direcționată către sport depășind un milion de euro (aproximativ 4,7 milioane de lei). Aleșii locali ai PNL au votat, însă, împotriva proiectelor privind finanțarea cluburilor și asociațiilor sportive, invocând lipsa unui regulament.

„Tocmai pentru a nu mai exista toate aceste discuții pe care le avem de fiecare dată când vine vorba despre finanțarea sportului  – unii se codesc că nu ar fi tocmai legal, alții nu își asumă nimic, grupul PNL, după cum ați văzut, merge la siaj pe principiul lasă că votează ceilalți, noi facem opoziție de dragul de a face. Aș fi vrut să îi văd cum ar fi răspuns în fața cetățenilor, a celor care conduc destinele fiecărui club și a copiilor care își desfășoară acolo activitatea, dacă proiectele de hotărâri nu ar fi trecut. Tocmai pentru a nu mai exista astfel de situații, încercăm – eu zic că vom și reuși – înființarea unui CSM. Primăria își va deschide propriul Club Sportiv Municipal, care va îngloba toate ramurile sportive. În acest fel, toți cei care vor dori să practice sport se vor putea înscrie în acest club. Vor fi degrevați în totalitate de plata oricăror taxe, pentru că, în momentul de față, copiii trebuie să plătească pentru deplasări, antrenamente, echipamente. Toate acestea vor fi puse la dispoziție de către Primăria municipiului Galați. Vom avea antrenori, vom face tot posibilul ca cluburile deja existente și care vor achiesa la această construcție să nu-și piardă nici componența și nici locul pe care îl ocupă în campionate sau în liga în care activează. Totul se va face conform legii. Eu spun că e de bun augur. Nu suntem primii care fac acest lucru. Prin urmare, intrăm și noi în rând cu lumea”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Edilul a precizat că speră că acest proiect le va fi prezentat consilierilor locali în ședința de la finele lunii aprilie. „Cluburile care nu se vor înscrie nu cred că vor mai primi finanțare. Ne vom ocupa strict de propriile cluburi, așa cum cred că ar fi fost normal să o facem de mai multă vreme. În momentul de față, dacă doi antrenori se ceartă, pleacă unul, își face propria asociație sportivă și ne trezim cu încă un club și încă un club la finanțare din bugetul local”, a subliniat Ionuț Pucheanu.

Cine va primi bani și câți

Municipalitatea va finanța, în acest an, cu câte 700.000 de lei Asociaţia Club Sportiv Phoenix Galaţi, Asociaţia Handbal Club Danubius – CSU Galaţi şi Asociaţia Club Sportiv Arcada Galaţi. 600.000 de lei i-a fost alocată Clubului Sportiv United Galaţi, iar Asociaţiei Clubul Sportiv Suporter Club Oţelul Galaţi i-a fost repartizată suma de 500.000 de lei. Clubul Sportiv Municipal Dunărea Galaţi va primi 400.000 de lei, iar Clubul Sportiv Universitatea Galaţi şi Asociaţia Rugby Club Municipal Galaţi vor primi câte 200.000 de lei.
Asociaţia Fotbal Club Universitatea Galaţi va beneficia de 150.000 de lei, Clubul Sportiv Karate Club Galaţi de 60.000 de lei, Clubul Sportiv Şah Club Galaţi şi Asociaţia Sport Club Municipal Dunărea Galaţi de câte 50.000 de lei, iar Asociaţia Clubul Sportiv Smart Galaţi – 40.000 de lei. Câte 30.000 de lei vor merge către Clubul de Dans Sportiv Fantezia Galaţi, Clubul Sportiv Meikyo Galaţi, Clubul Sportiv Şcolar Galaţi, Asociaţia Fotbal Club Sorin Balaban, Asociaţia Club Sportiv Sporting Galaţi (2017), Asociaţia Club Sportiv Universitatea Dunărea de Jos Galaţi, Asociaţia Club Sportiv Fortuna Galaţi, Asociaţia Club Sportiv Aqua Sport Galaţi, Asociaţia Clubul Sportiv Junior Galaţi, Asociaţia Club Sportiv Luceafărul Galaţi, Asociaţia Clubul Sportiv Handbal-Art Galaţi şi Asociaţia Club Sportiv Danubius 2010 Galaţi. Clubul Şah Diana Galaţi va primi 20.000 de lei, Clubul Sportiv Siderurgistul Galaţi şi Asociaţia Clubul Sportiv Quantum Club Galaţi vor încasa câte 15.000 de lei, iar Asociaţia Club Sportiv Genius Galaţi – 10.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.