Primăria invită școlile la colectarea selectivă a deșeurilor. Premii de zeci de mii de lei!

0
1690

Începînd de astăzi și până pe data de 9 februarie, unitățile de învățământ se pot înscrie la concursul de colectare selectivă a deșeurilor “”Fii activ! Colectează selectiv”, informează Biroul de presă al Primăriei Galați. “Din perspectiva atingerii unui grad de colectare selectivă de 50 % până în 2020, implementarea unor acțiuni, în sensul dezvoltării și completării sistemului de colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile în municipiul Galați, trebuie să conducă spre o creștere a gradului de  colectare selectivă a materialelor reciclabile și o diminuare a cantităților de deșeuri municipale și asimilabile, colectate și trimise spre depozitare”, transmite sursa citată.

“Prin intermediul acestei acțiuni, municipalitatea, prin Serviciul Public Ecosal, vizează pe de o parte conștientizarea elevilor cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor dar și creșterea gradului de colectare selectivă la sursă a materialelor reciclabile. Îi invit pe această cale pe directorii unităților de învățământ să răspundă afirmativ la această inițiativă care aduce rezultate pe termen lung, benefice pentru toată comunitatea locală”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Galați adoptate special pentru această campanie, concursul se va desfășura în perioada 12 februarie-15 iunie. “În cadrul concursului, fiecare clasă înscrisă din fiecare unitate de învățământ participantă va organiza acțiuni de colectare a deșeurilor reciclabile (hârtie/carton, plastic/PET, sticlă). Deșeurile colectate selectiv vor fi preluate de către Ecosal după un grafic stabilit de comun acord cu organizatorul. Pentru deșeurile predate, unitățile de învățământ vor primi bonuri în care se va menționa cantitatea predată. Se calculează cantitatea de deșeuri reciclabile colectate. În acțiunile de colectare selectivă pot fi implicați și părinții elevilor sau comunitatea locală. Clasamentul final se calculează ca valoare totală estimată în funcție de cantitatea de deșeuri reciclabile colectată și tipul acestora. Valoarea totală va fi calculată per unitate de învățământ și per elev. La finalul concursului, organizatorul va acorda unităților de învățământ premii în funcție de valoarea deșeurilor reciclate colectate per elev”, se arată în hotărârea de Consiliu Local nr. 31/2018.

În urma concursului, se urmărește atingerea mai multor obiective, respectiv: conștientizarea elevilor în ceea ce privește importanța colectării selective a deșeurilor; creșterea gradului de colectare selectivă a materialelor reciclabile; reducerea cantității de deșeuri menajere de la punctele de colectare va conduce la o reducere a costurilor de operare  la fluxul de menajer; reducerea cantității de deșeuri menajere va conduce la reducerea sau eliminarea cheltuielilor generate de taxa pe tona de deșeu depozitat; creșterea cantităților de materiale reciclabile colectate va determina reducerea cantității de deșeuri depozitate și implicit  reducerea sau eliminarea taxei anuale plătită de Primăria municipiului Galați la fondul de mediu.

Premiile puse în joc sunt: premiul I – 25.000 lei, premiul al II-lea – 22.500 lei, premiul ale III-lea – 20.000 lei și mențiunea 1 – 15.000 lei, mențiunea a 2-a – 12.500 lei, mențiunea a 3-a – 10.000 lei, mențiunea a 4-a – 7.500 lei, mențiunea a 5-a – 5.000 lei și mențiunea a 6-a  –   2.500 lei. Înscrierile la acest concurs se pot face printr-o adresă către Primăria municipiului Galați, Inspectoratul Școlar Județean Galați sau pe adresa de email [email protected], mai informează sursa citată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.