Primăria investește în eficientizarea activității Poliției Locale

0
2565

Municipalitatea este dispusă să investească 10.000 de euro pentru dotarea cu GPS-uri a mașinilor Poliției Locale, astfel încât intervențiile să fie făcute operativ și, totodată, să se știe în orice moment unde se află agenții, în teren, fără ca aceștia să mai fie suspectați că așteaptă să treacă ziua, stând în mașină, pe vreo stradă lăturalnică. „Această investiție va fi o formă prin care sper că vor dispărea acele suspiciuni că Poliția Locală pierde timpul. Dacă, de pildă, se observă staționarea timp de mai multe zeci de minute într-un anumit loc, ori e o situație neanunțată prin stație, ori, mai pe românește, se trage chiulul și atunci se poate interveni, se pot lua măsurile care se impun”, a declarat primarul municipiului Galați Ionuț Pucheanu. Acesta a adăugat că tot pentru eficientizarea activității Poliției Locale și pentru reducerea infracțiunilor și contravențiilor din oraș, în următorii doi ani, municipalitatea va investi 200.000 de euro în instalarea în oraș a 118 camere de supraveghere care se vor adăuga, astfel, celor 39 deja existente în oraș și instalate în cadrul proiectului „Undă verde”.
Tot începând de astăzi Poliția Locală Galați pune la dispoziția cetățenilor numărul scurt de telefon – 955 – apelabil din toate rețelele de telefonie, cu tarif normal. Pentru a eficientiza activitatea instituției și pentru o mai bună comunicare cu cetățenii, numărul scurt 955 va fi folosit în paralel cu vechile numere de telefon de la Dispeceratul instituției de ordine publică. Potrivit declarațiilor șefului Poliției Locale, Petrică Hahui, „practic, de astăzi gălățenii pot accesa numărul scurt – 955 – pentru a face sesizări și reclamații. În funcție de natura acestora: tulburarea ordinii și liniștii publice, comerț stradal neautorizat, abateri la disciplina în construcții, încălcări ale normelor privind protecția mediului și nu în ultimul rând, probleme legate de oprirea/staționarea neregulamentară, accesul interzis, etc., Dispeceratul Poliției Locale le va dirija spre soluționare la una din cele cinci Secții de Poliție Locală ori la Serviciile Control Activități Comerciale, Disciplina în Construcții, Serviciul de Protecția Mediului, Rutieră sau chiar Intervenție Rapidă. Postul de telefon va funcționa 24/24, iar la acest număr scurt răspund operatorii Dispeceratului Poliției Locale Galați”.
Petrică Hahui a adăugat că numărul scurt de telefon reprezintă o necesitate având în vedere că în 2017, la Dispeceratul Poliției Locale Galați au sunat peste 3.000 de cetățeni, iar în primul trimestru al acestui an au fost înregistrate în jur de 1.000 de sesizări.
Cetățenii vor putea sesiza/semnala Poliției Locale Galați diverse situații și accesând site-ul oficial al instituției, lansat astăzi, adresa fiind www.politialocalagalati.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.